Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2016-08-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
190 x 110 x 15 mm
Vikt
144 g
SAB
Hc
ISBN
9789127149793

Bära barnet hem

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-08-26
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
»Hon är här nu, Magda. Hon som så länge skyndat i skuggan med sin mage, på väg från barnhemmet, på väg över sjukhusplanen, över Bogotás trafikerade gator, på väg, alltid på väg bort.«

I Bära barnet hem reser berättaren till andra sidan jorden för att hennes son, Adam, ska få träffa sin biologiska mor. Förberedelserna är förknippade med stor oro. Var kommer han att höra hemma nu? Samtidigt är berättarens egen mamma långsamt på väg in i en glömska där tiden är i oordning och det är oklart vem som är mor till vem.

Detta är också berättelsen om Ana, som inte har någon far eller mor, inga barn heller, men som passar andras barn: matar dem, älskar dem, vakar över både dem och den blå dörren i huset mittemot, barnhemmets dörr där föräldrar lämnar in sina barn och sedan försvinner.

Bära barnet hem är en roman som med skärpa och innerlighet berättar om vad en mor är: om att föda barn, lämna bort barn och om att bära barnen hem.

Cilla Naumann debuterade med romanen Vattenhjärta 1995, och belönades med Katapultpriset för årets bästa debut. Sedan dess har hon gett ut ett dussintal romaner och har nominerats till Augustpriset två gånger, senast för kritikerrosade Springa med åror 2012.
Ömt, ärligt, träffande. Jag blir inte förvånad om den innebär Naumanns tredje nominering till Augustpriset.

Henrik Petersen, Sydsvenskan

Det är en fin, känslig, vacker, underbar liten bok. Jag kan tänka mig att det här är en av de bästa svenska romanerna i höst.

Yukiko Duke, SVT Gomorron

'Bära barnet hem' är en viktig roman som utmanar många farliga förenklingar kring adoption, moderskap och familjeband genom att både söka och finna ett rikare och mer exakt språk för de här erfarenheterna.

Stina Otterberg, Dagens Nyheter

'Bära barnet hem' är en vacker roman; öm, skör och doftande som ett spädbarns ömtåliga huvud; ärlig och uppriktig inför de svåra frågor som en adoption nödvändigtvis bär med sig. /.../ Det här är skickligt gjort.

Josefin Holmström, Svenska Dagbladet

[Cilla Naumann] skriver skarpt och trovärdigt, med en inlevelseförmåga som sträcker sig långt utanför bokpärmens minimala omfång. Som läsare befinner du dig hela tiden sida vid sida med karaktärerna, i denna imponerande tätt skrivna roman, vars språk präglas av exakthet och pregnans.

Björn Kohlström, Tidningen Vi

Hela texten är som ett darrande spänningsfält som sprakar återhållet från den första sidan till den sista och gör läsningen till en näst intill fysisk upplevelse. // Naumanns genomlysta prosa gestaltar världen exakt och osentimentalt, utan att vare sig förenkla eller mystifiera. Här finns inte ett ord för mycket, aldrig en onödig förklaring eller opåkallad metafor. Med lätt hand tecknar hon en berättelse som är på en gång språkligt nyanserad, psykologiskt insiktsfull och politiskt brännande.

Naima Chahboun, Borås Tidning

Romanen är välskriven och påfallande lättläst, men den har djup som en ytlig läsning inte förmår avtäcka. Vare sig man är mor eller far eller av olika anledningar saknar barn ger berättelsen rika insikter och vidg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bära barnet hem
 2. +
 3. Springa med åror ; 62 dagar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Springa med åror ; 62 dagar av Cilla Naumann (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bära barnet hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Berörande om moderskap och tillhörighet
  Gunilla, 1 november 2016

  Modersrollen handlar detta om - ur många aspekter. Det är berättelsen om relationen mellan mor och barn - som kan se så olika ut. Barnhemsbarnet som aldrig fick uppleva kärlek från en förälder, barnflickan som hyser otillåtna moderskänslor för barnet hon sköter, det adopterade barnets förhållande till sin biologiska mor och till sin adoptivmamma. Och så relationen mellan mor och dotter som förändras när dottern blir mamma till sin mamma. Papparollen får någon annan författare beskriva... Cill... Läs hela recensionen

 2. dysforiskt
  Birgitta Seijmer Andersson, 27 oktober 2016

  Dyster, långsamt att följa en person timme för timme under en dag. Det var nästan inga ord om fadern i adoptionsfamiljen.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Cilla Naumann