Näktergalen : en biografi över Jenny Lind (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2020-04-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
235 x 165 x 33 mm
Vikt
866 g
SAB
Ijz Lind, Jenny
ISBN
9789127166165

Näktergalen : en biografi över Jenny Lind

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-04-17
248
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I ett litet hus i en fattig del av Stockholm föddes en oäkta flicka den 6 oktober 1820. Båda föräldrarna noterades som okända. Det var inget ovanligt i en omtalat sedelös stad där vart fjärde nyfött barn var oäkta. Många av dem lämnades bort, utnyttjades till omänskligt hårt arbete och dog långt innan de nådde vuxen ålder. Men den här lilla flickan skulle bli ett undantag. Hon skulle bli Sveriges första världsstjärna och hela nationens stolthet. Land efter land föll for hennes sångröst och oemotståndliga charm. När hon var som allra störst följdes hon av tusentals hurrande och flaggviftande människor vart än hon gick, och hon kunde inte vända sig om utan att det blev en pangnyhet.

Jenny Lind, den svenska näktergalen, kom att göra en resa som andra människor bara kunde drömma om. Men vägen dit var kantad av bekymmer och svårigheter.

I denna första svenska biografi på många decennier, och som utges lagom till Linds 200-årsjubileum, får vi ta del av hennes fascinerande levnadsöde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Näktergalen : en biografi över Jenny Lind
 2. +
 3. Mitt stora vackra hat : en biografi över Victoria Benedictsson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mitt stora vackra hat : en biografi över Victor... av Elisabeth Åsbrink (inbunden).

Köp båda 2 för 297 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Näktergalen : en biografi över Jenny Lind. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Större än vad vi fattar idag
  LRB, 10 augusti 2020

  Välskriven, men ibland lite väl detaljrik. Mycket intressant beskrivning av olika sångtraditioner såsom att förr så hade sångarna större frihet att styra rollens framställande. Att sångarna fick ta större plats. Idag är det som sagt helt OK att orkestrarna överröstar sångarna på operascenerna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ingela Tägil

 • Näktergalen

  Ingela Tägil

  I ett litet hus i en fattig del av Stockholm föddes en oäkta flicka den 6 oktober 1820. Båda föräldrarna noterades som okända. Det var inget ovanligt i en omtalat sedelös stad där vart fjärde nyfött barn var oäkta. Många av dem lämnades bort, utny...