Dante : den förste författaren (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2021-08-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
210 x 140 x 30 mm
Vikt
700 g
SAB
Gcz Alighieri, Dante
ISBN
9789127172340
Dante : den förste författaren (inbunden)

Dante : den förste författaren

Inbunden Svenska, 2021-08-20
239
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Vad vi behöver är en modern vägvisare in i Dantes värld och en sådan består oss Anders Cullhed med i sin koncisa men ändå innehållsrika biografi Dante."
Svenska Dagbladet

"Cullheds bok ger en strålande helhetsbild."
Dagens Nyheter

Dante Alighieri, en av världslitteraturens mest uppburna författare, så berömd att det räcker att nämna honom vid förnamn var han en röst för tio tigande sekler, den som mer än någon annan sammanfattade den långa myllrande medeltiden? Så har han ofta uppfattats.

I denna biografi betraktas Dante tvärtom som västerlandets förste författare, början på något nytt snarare än krönet av något gammalt. Här möter vi en person som från unga år ser på sig själv som poet, som är väl medveten om sitt eget värde och vet hur man vårdar sitt varumärke.

Vi följer honom bland Florens diktarkotterier, på kommunala toppuppdrag och ut i krig, vidare genom en obarmhärtig landsförvisning och tunga år på flyende fot. Hans bistra levnadsöde skildras mot en rik bakgrund av 1200-talets politiska, ekonomiska och kulturella omständigheter. Anders Cullhed, Nordens stora Danteauktoritet, har med denna bok skänkt oss den mest ambitiösa biografin över Dante som skrivits på svenska. Den utkommer till 700-årsminnet av poetens död.

.berättas i en spännande bok som påpassligt utges i anslutning till Dante -jubileet. Den heter Dante. Den förste författaren och är skriven av den eminente litteraturforskaren Anders Cullhed."
Borås Tidning

"Tveklöst går det att läsa och glädjas åt "Komedin" utan minsta kännedom om den komplicerade, främmande värld som den och dess författare sprang ur.

Men varför? Utan att en enda gång begå litteraturvetenskapens synder - trötta hårklyverier, kokett jargong har Anders Cullhed gett oss möjligheten att se ännu mer där det redan fanns så mycket. Dante är för alla.
Ta del och läs om, läs igen."
Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dante : den förste författaren
  2. +
  3. Den gudomliga komedin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den gudomliga komedin av Dante Alighieri (inbunden).

Köp båda 2 för 480 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Cullhed