Minecraft som pedagogiskt verktyg (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Input
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2017-01-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lanning, Lisa (form)
Illustratör/Fotograf
Lisa Lanning
Dimensioner
240 x 185 x 7 mm
Vikt
303 g
SAB
Eabx
ISBN
9789127446823

Minecraft som pedagogiskt verktyg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2017-01-09
404
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Datorspelande är en stor del av många elevers vardag. Om de inte spelar spel, så har de spel i tanken. Därför finns det en väldig kraft i att använda sig av spel i pedagogiken. Eleverna känner sig bekräftade i sitt intresse och det blir enklare för eleverna att ta till sig kunskap och skolan blir givande, rolig och kreativ.

Användbart IT-verktyg

Minecraft kan fungera som ett verktyg för eleverna att skapa och berätta om vad de kan och har lärt sig. Det blir ett sätt att förvalta och förmedla den kunskap de tagit till sig och ett slags levande kollage där de kan uttrycka sig och bygga skapelser som aldrig tidigare varit möjligt. Genom att samarbeta med varandra ges eleverna möjlighet att reflektera över sina byggen genom att förklara och samtala. Med en stark pedagogisk tanke utifrån mål och styrdokument, IT-verktyg och demokratiska ramar skapas ett effektivt, kreativt och öppet förhållningssätt.

Forskningsbaserad undervisning

Forskning visar på att spel kan ha positiva effekter på individer och kunskapsintagande om de används på rätt sätt. Boken tar upp vad forskning visar och vad som gör Minecraft till ett bra pedagogiskt verktyg. Här finns också idéer till hur du som lärare kan undervisa nyanlända, elever med sociala fobier och elever med olika neuropsykiatriska funktionshinder.

Konkret guide

Boken tar upp alla delar av Minecraft som du som lärare behöver känna till, och beskriver på ett begripligt sätt hur du går tillväga för att starta ett arbete i klassen och vad du behöver tänka på. Författaren tipsar om olika sätt att arbeta på lektionerna eller med längre projekt och hur man får eleverna att fokusera på vad som är viktigt att tänka på när de ska använda ett spel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Minecraft som pedagogiskt verktyg
  2. +
  3. Med livet i behåll : om åldrandets frihet och förluster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Med livet i behåll : om åldrandets frihet och f... av Anna Kåver (inbunden).

Köp båda 2 för 643 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Minecraft som pedagogiskt verktyg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderas
    Emmanuel (Göteborg), 20 januari 2021

    Boken ger en väldigt bra överblick till hur man kan använda Minecraft i undervisningen. Den har också många bra och konkreta exempel. Rekommenderas!

Visa alla 1 recensioner