Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Förskoleserien
Antal sidor
126
Utgivningsdatum
2023-08-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 185 x 7 mm
Vikt
270 g
SAB
Eaby
ISBN
9789127463462

Undervisa utomhus : lek och lärande i stationer

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-08-15
405
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ett stationsbaserat arbetssätt ger en lekfull och kreativ utemiljö där relationsskapande och undervisning går hand i hand. Med enkla medel kan du göra utomhusvistelsen meningsfull, begriplig och förutsägbar, oavsett hur stor eller liten utomhusyta din förskola har tillgång till. Boken ger verktyg för hur ni i arbetslaget kan skapa en struktur i förskolans utemiljö och visar hur du steg för steg kan bygga upp stationsstrukturen på din förskola. Målet är en meningsfull utevistelse med närvarande vuxna som får relationerna att blomstra.

Genomgående finns frågor för reflektion och diskussion i arbetslaget. Till boken finns en studiehandledning och underlag som stöd i arbetet att ladda ner kostnadsfritt på nok.se .

Sagt om boken:

”I en bok som präglas av beprövad erfarenhet och ett verksamhetsnära perspektiv visar författaren på alla de möjligheter som utomhuspedagogiken kan ge barnen på förskolan. [...] En av bokens många styrkor är den tydliga handledningen från författaren. Tipsrutor är infällda i den löpande texten och reflektionsfrågor bifogas de olika kapitlen. Helhetsbetyg 5/5.”
Ulf Malmqvist, BTJ-häftet nr 19, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisa utomhus : lek och lärande i stationer
  2. +
  3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Undervisa utomhus : lek och lärande i stationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra bok om undervisning utomhus
    Malin, förskollärare , 27 september 2023

    En lättläst och toppenbra, konkret bok med mycket inspiration. Jag använde mig av den när vi skulle utveckla olika stationer för lek och undervisning i förskolans utemiljö. Tips på lek- och undervisningsmaterial och diskussionsunderlag för pedagogernas förhållningssätt var mycket användbart.

Visa alla 1 recensioner