Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2018-08-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste, Maria Svedberg
Dimensioner
210 x 153 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
Do
ISBN
9789127823303
Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffektivt bemötande och tydliggöra (häftad)

Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffektivt bemötande och tydliggöra

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2018-08-25
299
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Äntligen kombineras verktyg från lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik till en pedagogisk helhet. Verktygen är uppdelade i tre olika verktygslådor: hantera, utvärdera och förändra. Som personal eller förälder behöver man behärska alla tre: I perioder av stress och kaos behöver man kunna hantera. Man behöver sedan kunna utvärdera orsaker till stress och kaos, men också ta reda på vilket stöd personen behöver. Sedan behöver vi kunna förändra, vilket ibland innebär träning, ibland förändring av den fysiska miljön och viktigast av allt: att förändra den pedagogiska ramen så att den anpassas efter personen.

Alla dessa metoder måste samspela och ha samma mål: att personen lyckas så mycket som möjligt. Vi som arbetar nära personen måste därför kunna individanpassa stöd och anpassningar efter personens behov - ett personcentrerat arbetssätt. Det handlar också om att kunna skilja på vad som är ens egna värderingar och vad den andra vill och behöver.

Nyckelbegrepp är autonomi, självkontroll, pedagogiskt kapital och inte minst etik.

Boken är skriven för dig som möter barn och vuxna med särskilda behov: i särskilda boenden, daglig verksamhet, assistans, särskola, skola eller hemma.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffektivt bemötande och tydliggöra
 2. +
 3. Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn i vardagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn som bråkar : Att hantera känslostarka barn... av Bo Hejlskov Elvén, Tina Wiman (inbunden).

Köp båda 2 för 533 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffektivt bemötande och tydliggöra. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kritik av lågaffektivt bemötande
  Josefine , 18 december 2020

  Finns bra tips i boken angående tydliggörande pedagogik, men ordvalen kring lågaffektivt bemötande ger dålig eftersmak ibland:
  Om en vikarie som blev slagen: "Det innebär att hon inte ändrar sin metod. Då kommer hon att åka på stryk igen och igen"
  "Conny slår sönder möbler och personal"

  Dessutom är lågaffektivt bemötande som metod kritiserat för att inte ha forskningsstöd, och referenshanteringen i boken är nästintill obefintlig. Jag hörde att en skola i Hjulsta implementerat... Läs hela recensionen

 2. Mycket bra bok för LSS-verksamheter och särskola

  I denna bok kopplas tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande ihop. Boken är lättläst, tänkvärd och mycket användbar i vardagen. Kanonbra bok att ha som diskussionsunderlag/bokcirkel i arbetsgrupper.

 3. Troligen bästa handledningsboken..
  Carina Fredriksson, 4 december 2018

  Bo och Anna är ett radarpar som ständigt överraskar med sitt tydliga språk i ett för många svårt ämne. Utan att på något sätt krångla till det redan krångliga, ger de beredskap och kunskap som praktiskt hjälper alla som jobbar inom området eller själva blir stöttade i sin vardag. Boken boken borde vara obligatorisk studentlitteratur till lärarstudenter såväl som till omsorgs- och sjukvårdspersonal. Tack Bo och Anna!

 4. Metodbok
  Lärare F-3 , 30 november 2018

  Väldigt tydlig och bra metodbok, ur lärarsynpunkt är det få fallbeskrivningar tagna ur skolans verksamhet, den fördjupar/kompletterar boken beteendeproblem i skolan av Hejlskov.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna