Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2018-08-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste, Maria Svedberg
Dimensioner
210 x 153 x 20 mm
Vikt
540 g
SAB
Do
ISBN
9789127823303

Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffektivt bemötande och tydliggöra

(20 röster)  |   Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-08-25
327
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"'

Äntligen kombineras verktyg från lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik till en pedagogisk helhet. Verktygen är uppdelade i tre olika verktygslådor: hantera
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffektivt bemötande och tydliggöra
 2. +
 3. Från kaos till klarhet : Tydliggörande pedagogik i vardagen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från kaos till klarhet : Tydliggörande pedagogi... av Louise Ardoris (inbunden).

Köp båda 2 för 733 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Hantera, utvärdera och förändra : Med lågaffektivt bemötande och tydliggöra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Används privat och i jobbet
  Gabriella , 25 oktober 2021

  Användbar bok i både utbildningen till sjuksköterska även om den inte fanns på vår boklista. Otroligt nyttig kunskap som man har med sig både inom psykiatrin och på andra avdelningar. Jobbar nu på barnavdelningen där jag har stor nytta av kunskap och tankesätt från boken med lågaffektivt bemötande. Den är även nyttig privat i samtal med vuxna som barn.

 2. Bra bok och en bra, väl beprövad metod!
  Mattias Andersson, 31 augusti 2021

  Jag har praktisk erfarenhet av att använda metoderna som finns beskrivna i boken, och kan intyga att om man använder verktygen rätt så kan man undvika situationer som annars lätt blir ohanterbara.

  Detta är en extremt viktig bok för t ex föräldrar med barn som är utåtagerande/"explosiva", vilket ofta kan vara relaterat till NPF. Många föräldrar står idag utan verktyg för att hantera och utvärdera situationer där barnet går i affekt, vilket kan skapa enorma svårigheter i familjen med ... Läs hela recensionen

 3. Kritik av lågaffektivt bemötande
  Josefine , 18 december 2020

  Finns bra tips i boken angående tydliggörande pedagogik, men ordvalen kring lågaffektivt bemötande ger dålig eftersmak ibland:
  Om en vikarie som blev slagen: "Det innebär att hon inte ändrar sin metod. Då kommer hon att åka på stryk igen och igen"
  "Conny slår sönder möbler och personal"

  Dessutom är lågaffektivt bemötande som metod kritiserat för att inte ha forskningsstöd, och referenshanteringen i boken är nästintill obefintlig. Jag hörde att en skola i Hjulsta implementerat... Läs hela recensionen

 4. Mycket bra bok för LSS-verksamheter och särskola

  I denna bok kopplas tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande ihop. Boken är lättläst, tänkvärd och mycket användbar i vardagen. Kanonbra bok att ha som diskussionsunderlag/bokcirkel i arbetsgrupper.

 5. Troligen bästa handledningsboken..
  Carina Fredriksson, 4 december 2018

  Bo och Anna är ett radarpar som ständigt överraskar med sitt tydliga språk i ett för många svårt ämne. Utan att på något sätt krångla till det redan krångliga, ger de beredskap och kunskap som praktiskt hjälper alla som jobbar inom området eller själva blir stöttade i sin vardag. Boken boken borde vara obligatorisk studentlitteratur till lärarstudenter såväl som till omsorgs- och sjukvårdspersonal. Tack Bo och Anna!

 6. Metodbok
  Lärare F-3 , 30 november 2018

  Väldigt tydlig och bra metodbok, ur lärarsynpunkt är det få fallbeskrivningar tagna ur skolans verksamhet, den fördjupar/kompletterar boken beteendeproblem i skolan av Hejlskov.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna