Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2015-02-03
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Myrlund, Håkan (förf.) / Olofsson, Anders (förf.) / Törnsén, Monika (förf.) / Ärlestig, Helene (förf.) / Höög, Jonas (red.) / Johansson, Olof (red.)
Dimensioner
224 x 156 x 12 mm
Vikt
321 g
SAB
Emia
ISBN
9789144102887

Struktur, kultur, ledarskap - Förutsättningar för framgångsrika skolor

Häftad,  Svenska, 2015-02-03
400
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mycket uppmärksamhet ägnas skolor som är föredömliga och har starka resultat, liksom skolor som inte alls lyckas i sin verksamhet och är i kris. Den här boken bygger i stället på ett projekt som undersökt utvecklingsmöjligheterna för 24 skolor som ligger nära medelresultaten i Sverige. Rektors ledarskap står i fokus för presentationen och diskuteras i relation till en mängd olika teman, såsom skolans struktur och kultur, skolans ethos, rektors pedagogiska ledarskap, skolans förbättringskapacitet, lärares syn på rektor, kommunikation mellan rektor och lärare, rektors betydelse för mobbning och elevinflytande samt synen på kvalitetsarbete. Boken innehåller dessutom resultat som visar hur skolledningen på kommunnivå agerar. Struktur, kultur, ledarskap är lämplig som kurslitteratur på skolledar- och skolchefsutbildningar samt inom lärarutbildningen, men passar även utmärkt som fortbildningslitteratur för verksamma skolledare och lärare.

Denna andra upplaga av boken har uppdaterats utifrån aktuell forskning och förhåller sig till den nya skollagen samt den nya läroplanen för grundskolan. Och för den läsare som vill fördjupa sig ytterligare i ämnet struktur, kultur, ledarskap finns numera även en andra bok på temat av samma redaktörer: Framgångsrika skolor - mer om struktur, kultur, ledarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Struktur, kultur, ledarskap - Förutsättningar för framgångsrika skolor
  2. +
  3. Leda fritidshemmet : praktika för skolledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Leda fritidshemmet : praktika för skolledare av Ann S Pihlgren (häftad).

Köp båda 2 för 755 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »