Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2020-08-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hjelte, Jan (förf.) / Johansson, Malin (förf.) / Larsson, Anna (förf.) / Nygren, Karina (förf.) / Onsjö, Marja (förf.) / Randell, Eva (förf.) / Svensson, Lennart G (förf.) / Szönyi, Kristina (förf.) / Isaksson, Cristine (red.) / Blom, Björn (red.) / Nygren, Lennart (red.)
ISBN
9789144109640
Socialt arbete i skolan - Villkor, innehåll och utmaningar (kartonnage)

Socialt arbete i skolan - Villkor, innehåll och utmaningar

Kartonnage Svenska, 2020-08-19
342
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Socialt arbete utgör grunden för socionomens verksamhet i skolan - ett arbete som utförs i en perifer position i förhållande till skolorganisationens kärnverksamhet. Skolkuratorns professionsutövning och det sociala arbetets förutsättningar är därmed av stor vikt. I den här boken diskuteras och förmedlas kunskap om villkor, innehåll och utmaningar i den skolkurativa praktiken, vars grundläggande uppdrag är att företräda och bistå elever.

I Socialt arbete i skolan ger yrkesverksamma praktiker och forskare grundläggande och fördjupande, konkreta och initierade beskrivningar av socialt arbete i skolan. Författarna beskriver historiskt hur arbetet har sett ut och med utgångspunkt i aktuell forskning diskuteras även hur framtidens uppdrag kan stärkas och utvecklas.

Boken riktar sig i första hand till studerande vid socionomprogram och andra professionsutbildningar inom det samhälls- och beteendevetenskapliga området. Författarna behandlar aspekter av socialt arbete i skolan som tidigare inte har publicerats i den här formen och boken kan därför läsas även av yrkesverksamma skolkuratorer och annan personal i människobehandlande organisationer. Den kan även vara intressant för beslutsfattare och forskare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialt arbete i skolan - Villkor, innehåll och utmaningar
  2. +
  3. Familjen i exil : flyktingfamiljer i en interkulturell och psykosocial kontext

De som köpt den här boken har ofta också köpt Familjen i exil : flyktingfamiljer i en interku... av Riyadh Al-Baldawi (inbunden).

Köp båda 2 för 762 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »