Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2017-01-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Martin, Jens (form)
Dimensioner
235 x 175 x 23 mm
Vikt
690 g
SAB
Eab
ISBN
9789144113173
Allmändidaktik : vetenskap för lärare (häftad)

Allmändidaktik : vetenskap för lärare

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-01-16
390
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad är egentligen didaktik och allmändidaktik? Vad betyder de för undervisning och lärande i en postmodern värld där möten mellan kulturer blir allt vanligare, där internationella jämförelser av prestationer alltmer styr och där kunskapsutvecklingen i allt snabbare takt utmanar skolans arbete?
Allmändidaktik är den benämning som samlar dylika frågor, med undervisning och lärande i förgrunden. Inom allmändidaktiken möter vi aspekter på undervisning och lärande som inte är knutna till specifika skolämnen. Allmändidaktik står i stället för det vetande som hör till själva lärarskapet, såsom lärarens professionella utveckling, klassens sociala liv och skolans samhälleliga kontext.
Boken erbjuder en helhetsorienterad presentation av forskningsgrundad kunskap inom allmändidaktik. I denna andra och reviderade upplaga har kapitlen uppdaterats eller reviderats, och boken har fått ett nyskrivet kapitel om lärande i ett digitaliserat samhälle.
Boken riktar sig till studerande, lärare och forskare i nordiska lärarutbildningar och andra pedagogiska utbildningar från grundutbildning till högskola. Den vänder sig även till verksamma lärare som vill uppdatera och förkovra sig inom bokens tema. Därför är boken också tänkt att kunna användas inom lärares fortsatta kompetensutveckling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allmändidaktik : vetenskap för lärare
  2. +
  3. Perspektiv på lärande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på lärande av D C Phillips, Jonas F Soltis (häftad).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Språk och identitet i undervisning : inga konstigheter

    Fritjof Sahlström, Liselott Forsman, Ida Hummelstedt-Djedou, Michaela Pörn, Fredrik Rusk

    Språk och identitet i undervisning - inga konstigheter handlar om hur man i undervisning kan skapa förutsättningar för en inkluderande och språkstödande skola. Läs mer Författarna beskriver och ger exempel på hur lärande kan ske i elevers vardag i...