Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2019-06-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hesser, Hugo (förf.) / Jonasson, Lena (förf.) / Kristenson, Margareta (förf.) / Lindfors, Perjohan (förf.) / Ljótsson, Brjánn (förf.) / Olén, Ola (förf.) / Persson Asplund, Robert (förf.) / Weineland, Sandra (förf.) / Sarkohi, Ali (red.) / Andersson, Gerhard (red.)
Illustratör/Fotograf
Jeanette Engqvist, Jonny Hallberg, Jonny Hallberg
Dimensioner
230 x 160 x 10 mm
Vikt
527 g
SAB
Do
ISBN
9789144119601
Somatisk sjukdom - Ett biopsykosocialt perspektiv (häftad)

Somatisk sjukdom - Ett biopsykosocialt perspektiv

Häftad,  Svenska, 2019-06-07
419
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Människans nyfikenhet och kreativitet har banat väg för att bättre förstå och förklara olika fenomen, bland annat vad som påverkar och vidmakthåller vår hälsa och ohälsa. Tydligt är att synen på hälsa och ohälsa har förändrats över tid. I dag finns en insikt i att kropp och själ hänger samman och att psykologiska faktorer har stor betydelse även för vår somatiska hälsa.

I det biopsykosociala perspektivet, som presenteras i denna bok, vidgas förståelsen av den komplexa människan och av begreppen hälsa och ohälsa. Hälsa och ohälsa måste förstås inte bara som biologiska fenomen, utan också som psykologiska och sociala. I boken integreras således evidensbaserad psykologisk kunskap med etablerad kunskap om medicinska och sociala faktorers betydelse för somatisk ohälsa. På så sätt ger den stöd till främst personal inom hälso- och sjukvården i att inhämta och tillämpa kunskap från olika ämnesområden vid bedömning, förklaring och behandling av somatisk ohälsa, men också i arbetet att förebygga ohälsa.

Bokens främsta målgrupper är yrkesverksamma inom hälso- och sjukvård samt studenter inom vård och psykologi, särskilt med inriktningen hälsopsykologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Somatisk sjukdom - Ett biopsykosocialt perspektiv
  2. +
  3. Kognitiv beteendeterapi vid tinnitus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kognitiv beteendeterapi vid tinnitus av Viktor Kaldo, Gerhard Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 794 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »