Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2018-07-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
440 g
SAB
Vpb
ISBN
9789144120195
Organisation och ledning i sjukvård : en reflekterande ansats (häftad)

Organisation och ledning i sjukvård : en reflekterande ansats

Häftad,  Svenska, 2018-07-12
390
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Organisation och ledning i sjukvård : en reflekterande ansats Kan levereras innan julafton
Styrning och ledning i sjukvården har diskuterats mycket under de senaste åren. Stora offentliga organisationer kräver kunskap och insikter inom flera områden och man behöver förstå hur människor fungerar individuellt och i grupp. Därför är organisationskunskap en nödvändig grund för alla som vill verka inom sjukvården, inte minst är det viktigt för politisk ledning, tjänstemän på olika nivåer i organisationen och operativa chefer - men även de medarbetare som vill förstå varför vissa saker sker, eller inte sker.

Författarna har en lång bakgrund inom både den akademiska forskningen och i den direkta verksamheten. De har valt att lägga fokus på reflektion och grundläggande kunskap i stället för att ge bruksanvisningar och skapa förenklingar. Många exempel diskuteras och i boken görs jämförelser med både kunskapsorganisationer och andra politiskt styrda verksamheter. Förhoppningen är att läsaren ska få en förståelse för kontroll, styrning och ledning som sträcker sig utöver aktuella trender - och få inspiration till att tänka självständigt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisation och ledning i sjukvård : en reflekterande ansats
  2. +
  3. Styrning av hälso- och sjukvård

De som köpt den här boken har ofta också köpt Styrning av hälso- och sjukvård av Johan Berlin, Gustaf Kastberg Weichselberger (häftad).

Köp båda 2 för 879 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna