Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2020-08-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
22 x 210 x 146 mm
Vikt
495 g
SAB
Euc,Vlad
ISBN
9789144127958
Flickor med autism och adhd : en guidebok för föräldrar och professionella (häftad)

Flickor med autism och adhd : en guidebok för föräldrar och professionella

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-08-17
379

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Flickor med autism och adhd : en guidebok för föräldrar och professionella Kan levereras innan julafton
Hur är det att vara flicka med autism och/eller adhd? Hur påverkar autism och adhd en flickas psykiska hälsa, skolgång, vardagsliv, samspel och vänskapsförhållanden? Det skildras i denna bok.Traditionellt har forskningen på området utgått från pojkars situation och kunskapen om flickors problematik har därför släpat efter. Detta har bland annat lett till att flickors symtom tidigare har feltolkats och inte tagits på allvar av omvärlden.

I boken beskrivs på ett lättillgängligt sätt bland annat hur flickorna mår, hur deras vardag, lek, samspel och skolsituation fungerar, hur det är att vara anhörig samt utredning av just flickor. Boken växlar mellan forskning och klinisk erfarenhet, men lägger stor vikt vid inifrånperspektivet, alltså hur det är att leva som flicka med autism och/eller adhd och hur det är att vara anhörig.

Flickor med autism och adhd riktar sig till personal i olika verksamheter som kommer i kontakt med flickor med autism och/eller adhd, men också till föräldrar och anhöriga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickor med autism och adhd : en guidebok för föräldrar och professionella
 2. +
 3. Föräldraguiden vid autism och adhd : så vägleder du ditt barn från ung till

De som köpt den här boken har ofta också köpt Föräldraguiden vid autism och adhd : så väglede... av Katarina A Sörngård (inbunden).

Köp båda 2 för 671 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Flickor med autism och adhd : en guidebok för föräldrar och professionella. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Faktaspäckad och lättläst
  Therese, 6 november 2020

  Mycket fakta och det som skrivs baseras på forskning.
  Ändå är boken lätt att läsa och lätt att ta till sig.
  Bra exempel och konkret.
  Den förklarar mycket kring vad autism och adhd är, och hur det ter sig hos flickorna.
  Det man kan önska mer av är ännu mer tips och metoder för hur man kan arbeta kring olika saker, att underlätta för flickorna.
  Det gav mig mycket att läsa boken.

 2. Hoppas många läser denna viktiga bok!

  Det här är en efterlängtad bok, trots att vi skriver 2020 i almanackan saknas litteratur om hur flickor med autism och/eller adhd påverkas av sin funktionsnedsättning och hur de egentligen mår. Hur fungerar det för dessa flickor med kompisar och skola och hur mår de psykiskt? Vad kan vi göra för att underlätta för dem när vi möter dem som anhöriga, skolpersonal, vårdpersonal eller i andra sammanhang? Den här boken ger svar på dessa frågor.

  I boken har Maria Bühler intervjuat många pe... Läs hela recensionen

 3. En viktig och efterlängtad bok
  Jennie Linde, 31 augusti 2020

  Jag önskar att alla som kommer i kontakt med barn och unga läser denna bok.

  Maria ramar in den kunskap vi behöver för att förstå flickornas perspektiv. Hon sätter fingret på den sårbarhet som flickorna lever med i sin vardag genom att väva samman utmaningar i vardagen med aktuellt kunskapsläge. Kunskap gör skillnad. Och förståelse för det som är svårt att förstå är avgörande viktigt. Livsviktigt.

  Jag är övertygad om att Maria, genom denna helhetsbild i bokformat, kommer att bidra till ett mindre slitsamt liv för väldigt många.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Maria Bühler

 • Lågaffektivt bemötande och problematisk skolfrånvaro

  Maria Bühler, Annelie Karlsson, Terése Österholm

  Problematisk skolfrånvaro och hemmasittare är ett växande problem i våra skolor. Att försöka förstå och komma tillrätta med fenomenet är en angelägen uppgift för alla som befinner sig i närheten av barn och unga. Den här boken presenterar hur man ...