Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2020-04-03
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Vlbdö
ISBN
9789144138640
KBT vid övervikt och fetma : forskning, evidens och klinisk tillämpning (häftad)

KBT vid övervikt och fetma : forskning, evidens och klinisk tillämpning

Häftad Svenska, 2020-04-03
479
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken beskriver ett KBT-program (CBT-TEB) vars fokus är förändring av orsakerna till överätande. Programmet har i flera vetenskapliga studier på Karolinska Institutet visat sig leda inte bara till bestående viktnedgång efter avslutat program, utan också till minskning av mental stress samt emotionellt ätande och okontrollerat ätande - de ätmönster som oftast leder till övervikt och fetma.

Programmet inleds med ett vetenskapligt test som via deltagarens självskattning synliggör negativa ätmönster som behöver förändras. Testresultatet underlättar själva behandlingen, som bygger på diskussion mellan handledare och deltagare utifrån överätandets psykologiska orsaker. I programmet ingår ett kostprogram baserat på vanlig mat som hela familjen kan äta.

Programmet är anpassat för användning inom vården, även för personal utan psykoterapeutisk utbildning: till exempel sjuksköterskor, dietister och fysioterapeuter. KBT vid övervikt och fetma vänder sig också till studerande på universitet och högskolor inom nutrition, medicin och psykologi. Den används tillsammans med deltagarens bok Övervikt handlar om känslor.

"Det är ett färdigt koncept med beprövad erfarenhet och evidens. Lätt att följa boken, både som handledare och deltagare. Handfast, med bra ämnesområden och bra struktur."

Helena Järnåsen, leg. dietist
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. KBT vid övervikt och fetma : forskning, evidens och klinisk tillämpning
  2. +
  3. Smärta hos äldre - Bakgrund och praktiska råd

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smärta hos äldre - Bakgrund och praktiska råd av Peter Strang (kartonnage).

Köp båda 2 för 718 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lisbeth Stahre