Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2020-08-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Oi:dd,Thi
ISBN
9789144140902
Statistisk verktygslåda 0 : att förstå och förändra världen med siffror (häftad)

Statistisk verktygslåda 0 : att förstå och förändra världen med siffror

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-08-18
426
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Författarna till denna bok hävdar att statistik är ett viktigt verktyg för att förstå och förändra världen. Fattigdom kan inte förstås eller avskaffas utan att kunna mätas. Detsamma gäller andra orättvisor: för att studera dem måste vi kunna definiera och mäta dem.

Barmark och Djurfeldts bok vänder sig speciellt till läsare som känner motstånd mot att närma sig kvantitativa metoder. Här ges en introduktion till grundläggande statistisk analys med fokus på principerna, vid att förstå vilken analysform som är bäst i en viss situation och vid att tolka resultaten. Boken går utmärkt att läsa utan att förstå en enda formel.

Boken riktar sig främst till studenter på grundläggande nivåer inom samhällsvetenskapliga ämnen. Den kan läsas av alla som vill göra en enkätundersökning eller skaffa sig kunskaper i grundläggande statistisk analys.

På bokens webbplats finns instruktionsfilmer och övningar tillgängliga. Till varje analys avsnitt finns en kort "SPSS-guide" som anger hur man konkret genom för motsvarande analys i statistikprogrammet SPSS. Instruktioner för hur man kommer åt det digitala materialet finns på omslagets insida.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Statistisk verktygslåda 0 : att förstå och förändra världen med siffror
  2. +
  3. Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskaplig orsaksanalys med kvantitativa metoder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Statistisk verktygslåda 1 : samhällsvetenskapli... av Göran Djurfeldt, Rolf Larsson, Ola Stjärnhagen (häftad).

Köp båda 2 för 891 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Statistisk verktygslåda 0 : att förstå och förändra världen med siffror. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Min femåring älskar den!
    mamma anna, 23 februari 2022

    Precis som "den lilla kemisten"-kittet blev min femåriga dotter nästan tårögd av lycka när hon fann denna bok i julstrumpan. Denna bok har blivit lite av en klassiker i vår familj, valet står ofta på kvällarna inför nattningen mellan den här och "kalle bromsvagn". Kan varmt rekommendera denna bok för alla småbarnsföräldrar!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna