Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2022-01-10
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Ohk
ISBN
9789144141039
Fritidspedagogiskt arbete - En bok om metodik (häftad)

Fritidspedagogiskt arbete - En bok om metodik

Häftad Svenska, 2022-01-10
263
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Fritidspedagogiskt arbete handlar om vardagsarbete i fritidshem. Vi erbjuder en metodisk ansats, Se-Förstå-Handla, som stöd för att förstå och utveckla lärares förhållningsätt och ledarskap i fritidshem. Med stöd i iakttagelser och observationer av konkreta situationer analyserar och reflekterar vi över handlingsalternativ för arbetslag och enskilda lärare i fritidshem.

Undervisning i fritidshem inbegriper så mycket mer än organisering av vuxenledda moment och aktiviteter. Vi har valt att prioritera den del av fritidshemmets verksamhet som handlar om pedagogisk omsorg i rutinsituationer, meningsfull fritid och långsiktiga projekt. Arbetet i fritidshem kräver ett medvetet förhållningssätt där vi lyfter fram betydelsen av att skapa relationer till barn och barns egna verksamheter, att utöva omsorg, att leda genom att följa, att erbjuda samspelande atmosfärer samt att uppmärksamma mellantider och mellanrum. Vi menar att ett sampratat arbetslag är nyckeln till en god fritidshemsverksamhet.

Vi gör många nedslag i konkreta situationer om omsorg, meningsfull fritid och projektorienterat arbete. De konkreta situationerna bearbetas med stöd i beprövad metodik som ger möjlighet att tänka annorlunda kring vardagliga situationer. Reflektionerna ger stöd åt att organisera och leda verksamheten långsiktigt med gemensamma prioriteringar, scheman och förhållningssätt som stödjer ett sånt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fritidspedagogiskt arbete - En bok om metodik
  2. +
  3. Språkdidaktik i fritidshemmet : språkundervisning medan livet levs

De som köpt den här boken har ofta också köpt Språkdidaktik i fritidshemmet : språkundervisni... av Ann S Pihlgren (häftad).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Fritidshemmets pedagogik i en ny tid

    Björn Haglund, Jan Gustafsson Nyckel, Karin Lager

    Fritidshemmets traditionella pedagogik utmanas idag och allt mer av dess verksamhet riktas mot utbildning. Fritidshemmet ska både erbjuda elever en meningsfull fritid och undervisning kopplad till ett centralt innehåll. För att lyckas med detta du...