Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2021-11-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Dellve, Lotta (förf.) / Hall, Patrik (förf.) / Lindgren, Monica (förf.) / Packendorff, Johann (förf.) / Persson, Vilhelm (förf.) / Svensson, Kerstin (förf.) / Svensson, Lennart G (förf.) / Bringselius, Louise (red.)
Dimensioner
17 x 202 x 151 mm
Vikt
405 g
SAB
Qafa
ISBN
9789144150963
Tillit och omdöme - Perspektiv på tillitsbaserad styrning (häftad)

Tillit och omdöme - Perspektiv på tillitsbaserad styrning

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2021-11-05
419
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tillit till människors omdöme är grundläggande i demokratin och avgörande för att organisationer och samhällen ska bli framgångsrika. Särskilt viktig är tilliten till de medborgare och professioner som möts i kärnuppdraget. Genom att utgå från behoven i medborgarmötet, i stället för att detaljstyra på långt avstånd, kan den offentliga sektorn förbättra kvalitet, effektivitet och arbetsmiljö. Detta är grundtanken med den verksamhetsfilosofi som forskare kallar tillitsbaserad styrning och ledning. Ambitionen är att skapa handlingsutrymme och förutsättningar i medborgarmötet och de verktyg som används är anpassning av styrning, system och strukturer, men också kultur och ledarskap.

I denna antologi ger tolv forskare från flera ämnesområden olika perspektiv på tillit och tillitsbaserad styrning och ledning och förklarar en del av den komplexitet och de avvägningar som ryms bakom dessa begrepp. Alla är överens om vikten av tilliten för goda offentliga institutioner, men också om hur svår vägen dit kan vara.

Tillit och omdöme vänder sig till studenter och forskare på uni versitet och högskolor, men är användbar för alla som intresserar sig för styrning i offentlig sektor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillit och omdöme - Perspektiv på tillitsbaserad styrning
  2. +
  3. Börsen för alla : vägen till miljonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsen för alla : vägen till miljonen av Mohammed Salih, André Netzén Örn (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »