Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2023-08-18
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Borg, Kristian (förf.) / Dellve, Lotta (förf.) / Ekberg, Kerstin (förf.) / Ekholm, Jan (förf.) / Eriksson, Monica (förf.) / Hensing, Gunnel (förf.) / Klockmo, Carolina (förf.) / Lindqvist, Rafael (förf.) / Lohela Karlsson, Malin (förf.) / Niklasson Larsson, Maria (förf.) / Nordenmark, Mikael (förf.)
Dimensioner
18 x 222 x 150 mm
Vikt
520 g
ISBN
9789144157764

Rehabiliteringsvetenskap - Perspektiv, aktörer och strategier för hälsa i arbetslivet

Häftad,  Svenska, 2023-08-18
460
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Arbetslivsinriktad rehabilitering är ett komplext område som kräver samverkan mellan myndigheter, organisationer och individer. Förebyggande och hälsofrämjande processer är också av stor betydelse för ett hållbart arbetsliv.

Boken består av tre delar. Perspektiv på rehabilitering - ger en beskrivning av förutsättningar för rehabilitering och hållbar arbetsmiljö, juridiska och medicinska perspektiv på sjukdom och arbetsförmåga samt komplexiteten gällande sjukskrivning. Aktörer i rehabiliteringsprocessen - fokuserar på ett flertal aktörer som har viktiga roller i arbetsmiljö- och rehabiliteringsarbete. Frågor rörande samverkan mellan berörda myndigheter och andra aktörer behandlas också. Strategier för arbetsmiljö och rehabilitering - fokuserar på framgångsrika rehabiliteringsmodeller och arbetslivsinriktad rehabilitering när det gäller psykisk ohälsa och problem från rörelseorganen. Ekonomiska perspektiv och hållbarhet gällande arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering belyses också.

Rehabiliteringsvetenskap vänder sig till studerande, lärare och forskare på universitet och högskolor, myndigheter, företagshälsor och andra konsulter som arbetar med insatser som rör arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering. Boken kan även vara av intresse för ledare i offentliga och privata organisationer, skyddsombud och fackliga representanter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rehabiliteringsvetenskap - Perspektiv, aktörer och strategier för hälsa i arbetslivet
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 739 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »