Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2023-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
16 x 216 x 150 mm
Vikt
395 g
SAB
Eaacb
ISBN
9789144158471

När barn och unga är borta från skolan : socialt arbete med skolfrånvaro och studieavbrott

Häftad,  Svenska, 2023-08-01
349
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skolfrånvaro är ett samhällsproblem som berör flera olika verksamheter. Många professionella som möter barn och familjer med omfattande skolfrånvaro känner maktlöshet, frustration och ibland rädsla för att göra fel. För att motverka denna osäkerhet behövs kunskap om riskfaktorer samt om förebyggande och åtgärdande psykosociala insatser som ger god hjälp till barn, unga och föräldrar.

När barn och unga är borta från skolan ger ökad förståelse för och kunskap om skolfrånvaro, liksom vägledning i hur man kan stärka närvaro. Boken kan användas som stöd vid rådgivning till föräldrar eller skolpersonal och vid utredning samt vid behandling hos och samverkan mellan socialtjänst, skola samt hälso- och sjukvård.

Boken vänder sig till personal som arbetar med barn, unga och familjer, till exempel socialsekreterare, socialpedagoger, familjebehandlare, skolkuratorer, arbetsledare och psykoterapeuter. Boken riktar sig även till studenter på socionom- och familjeterapiutbildningar eller på enstaka kurser med inriktning mot socialt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När barn och unga är borta från skolan : socialt arbete med skolfrånvaro och studieavbrott
  2. +
  3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Malin Gren Landell