Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2017-09-27
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 14 mm
Vikt
235 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789147122769
Sociala relationer och samspel i förskolan (häftad)

Sociala relationer och samspel i förskolan

Häftad Svenska, 2017-09-27
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En dag på förskolan kan rymma lek, lärande och samspel men också konflikter, orättvisor och sociala dilemman av olika slag. Vilka kunskaper behövs då för att möta dessa utmaningar? Sociala relationer och samspel i förskolan ger en socialpsykologisk förståelse av det sociala livet på förskolan och uppmuntrar till reflektion kring förskolepraktiken.

Läs mer
Boken inleds med socialpsykologins historia och en introduktion till centrala begrepp. Dessa begrepp används sedan för att förklara och förstå viktiga områden som till exempel lek, kamratkultur, lärande, socialt samspel, konflikter och ledarskap på förskolan.
Genom teoretiska resonemang baserade på aktuell forskning och med empiriska exempel placerar författaren förståelsen av det sociala samspelet mellan barn och lärare och mellan barn och barn i förskolan i ett samhällsperspektiv och bidrar med redskap och ett tänkande som underlättar förskolans verksamhet.
Boken vänder sig till studenter vid förskollärarprogrammet samt master- och forskarutbildningen i barn- och ungdomsvetenskap. Den vänder sig även till alla som arbetar inom olika typer av förskoleverksamheter. Föräldrar som vill få mer kunskap om det sociala samspelet i förskolans värld kan också ha utbyte av boken.

Om författarna
Thomas Johansson är professor i pedagogik med inriktning mot barn- och ungdomsvetenskap och verksam vid Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sociala relationer och samspel i förskolan
  2. +
  3. Kamratkulturer i förskolan : en lek på andras villkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kamratkulturer i förskolan : en lek på andras v... av Annica Löfdahl (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sociala relationer och samspel i förskolan