Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Livsfrågor
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2020-09-21
Upplaga
1
Förlag
Verbum AB
Originaltitel
Boken för dig som en dag ska dö
Dimensioner
9 x 165 x 141 mm
Vikt
215 g
SAB
Dokc,Chab
ISBN
9789152638224

Boken för dig som en dag ska dö

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2020-09-21
258
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mitt i chocken, mitt i sorgen - vad händer och vad måste du göra?
Philip de Croys bok är en hjälp i såväl tankar som samtal om döden och begravningen. Boken är till för dig som drabbats av sorg och ska begrava en anhörig eller för dig som vill fundera över din egen begravning. Den ger handfasta råd kring det praktiska som ska ordnas i samband med ett dödsfall.

Hur ser dödens juridik ut: om dödsbo, bouppteckning och arvskifte. Vem måste informeras? Vad händer med kroppen? Vem tar hand om den och vad kan man lägga med i kistan? Vad ska du tänka på inför en begravning och hur ser traditionerna i våra vanligaste samfund ut?

I första hand beskrivs Svenska kyrkans och Equmeniakyrkans begravningsgudstjänster, men även andra kristna samfund tas upp. Tack vare att också andra religioner och traditioner benämns är boken aktuell oavsett vilken religion man tillhör eller oavsett om man är troende eller inte.

I Sverige har döden professionaliserats, många har aldrig sett någon avliden och när vi ställs inför döden lämnas vi ofta ensamma. Men även om vi lever på en plats långt från krig och hungerkatastrofer finns döden här och den kommer med många frågor. När begravningen över blir det ofta oändligt tyst. Vardagen är inte längre densamma.

Boken avslutas med tankar och känslor som följer med döden, samtidigt som livet går vidare.

PRESS
"Det jag uppskattar allra mest med "Boken för dig som en dag ska dö" är dess rakhet och saklighet. de Croy skriver om svåra personliga förluster: sin pappas död i ALS, om sin vän som blev mördad. Han gör det i samma ton som han skriver om hur en kropp tas om hand efter döden, eller om ceremonier, riter och ordningar för döden." Sofia Torvalds, Kyrkpressen Helsingfors - Sändaren 41-2020.

"...en viktig och unik bok till hjälp bl.a. för samtal om döden, för att planera sin egen begravning eller för anhöriga och vänner...De Croy skriver ärligt, sakligt och även personligt i denna lättlästa men innehållsrika bok, som också ger utrymme för tankar, känslor och hur man kan stötta varandra." Betyg 5 av 5. Håkan Stenow, BTJ-häfte nr 22, 2020

"Genom Philip de Croys stora kunskap kan vi bekanta oss med döden på ett sätt som inte är så skrämmande som de flesta av oss annars tror. Jag rekommenderar boken till alla som känner sig redo eller icke redo att genom alla olika sinnesstämningar guidas av Philip de Croy mot en sundare och lättsammare inställning till döden i livet." Linda Fernando, Memento nr 4 2020
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Boken för dig som en dag ska dö
  2. +
  3. Demokrati : en liten bok om en stor sak

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demokrati : en liten bok om en stor sak av Sofia Näsström (inbunden).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Philip De Croy

  • Siffertjuven

    Philip De Croy

    Victor är ganska exakt tio och ett halvt år och älskar både siffror och tal. Men en morgon när han vaknar har siffra efter siffra försvunnit från väckarklockan, i tidningen, vid busshållplatserna och på världens sedlar och mynt. Det blir början på...