Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2015-09-10
Upplaga
1
Förlag
Stockholmia förlag
Dimensioner
15 x 230 x 200 mm
Vikt
715 g
ISBN
9789170312823
Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda (inbunden)

Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-09-10
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Följ med när vi berättar historien om strutsfarmen som blev Sveriges ledande filmstudio, om filmstjärnorna och regissörerna, fotograferna, påklädarna, klipparna, musikerna och alla de andra som arbetade här under Svensk Filmindustris glansdagar från 1920-talet till 60-talets slut.

Boken gör nedslag i en filmfabriks vardag via det rika bildmaterial som finns och kommer nära Filmstadens många medarbetare via brev och vykort och tidigare opublicerat material. Vi gläntar även på locket till många nya sidor av vår svenska filmhistoria som bjuder på så mycket utöver pilsnerfilmerna, skärgårdsromantiken och Ingmar Bergmans världsberömda 50-talsfilmer.

Bokens författare, Mikaela Kindblom, är författare och föreläsare och även en av guiderna knutna till föreningen Filmstadens Kultur som ägnar sig åt att hålla minnet av Filmstaden levande. Mikaela har tidigare skrivit böckerna Våra drömmars stad: om film i Stockholm och Filmkokboken samt varit utställningsproducent på I huvudrollen: Stockholm, filmutställningen på Stockholms Stadsmuseum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda
 2. +
 3. Roten till det onda : uppdelningen av Mellanöstern 1916-2016

De som köpt den här boken har ofta också köpt Roten till det onda : uppdelningen av Mellanöst... av Ingmar Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kunnig och medryckande
  Lars Erik, 1 oktober 2015

  Lättsam men lärorik bok om svenska filmhistorien! Om stumfilmstiden med Greta Garbo, vidare med Bergman och kompani. Jättefina bilder dessutom!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikaela Kindblom

 • Våra drömmars stad : Stockholm i filmen

  Mikaela Kindblom

  Läs om kärlek i storstaden och ungdom på glid, om helikopterkrascher på Odenplan och farliga kvinnor på Kungsgatan. Återupptäck ditt Stockholm med Dagmar, Monika, Dr Glas, Martin Beck och alla de andra stockholmarna i 13 essäer om våra drömmars st...

Bloggat om Den svenska drömfabriken : Historien om F...