Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2015-09-10
Upplaga
1
Förlag
Stockholmia förlag
Dimensioner
15 x 230 x 200 mm
Vikt
715 g
ISBN
9789170312823
Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda (inbunden)

Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-09-10
159
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Följ med när vi berättar historien om strutsfarmen som blev Sveriges ledande filmstudio, om filmstjärnorna och regissörerna, fotograferna, påklädarna, klipparna, musikerna och alla de andra som arbetade här under Svensk Filmindustris glansdagar från 1920-talet till 60-talets slut.

Boken gör nedslag i en filmfabriks vardag via det rika bildmaterial som finns och kommer nära Filmstadens många medarbetare via brev och vykort och tidigare opublicerat material. Vi gläntar även på locket till många nya sidor av vår svenska filmhistoria som bjuder på så mycket utöver pilsnerfilmerna, skärgårdsromantiken och Ingmar Bergmans världsberömda 50-talsfilmer.

Bokens författare, Mikaela Kindblom, är författare och föreläsare och även en av guiderna knutna till föreningen Filmstadens Kultur som ägnar sig åt att hålla minnet av Filmstaden levande. Mikaela har tidigare skrivit böckerna Våra drömmars stad: om film i Stockholm och Filmkokboken samt varit utställningsproducent på I huvudrollen: Stockholm, filmutställningen på Stockholms Stadsmuseum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda
 2. +
 3. Hasse Ekman : dandyn i drömfabriken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hasse Ekman : dandyn i drömfabriken av Mikaela Kindblom (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den svenska drömfabriken : Historien om Filmstaden i Råsunda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kunnig och medryckande
  Lars Erik, 1 oktober 2015

  Lättsam men lärorik bok om svenska filmhistorien! Om stumfilmstiden med Greta Garbo, vidare med Bergman och kompani. Jättefina bilder dessutom!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikaela Kindblom

 • Hasse Ekman : dandyn i drömfabriken

  Mikaela Kindblom

  »Här blandas biografiska redogörelser med filmanalys, med fokus på valda titlar ur den omfattande filmografin. Och knappt någon annan hyser större kärlek till, eller kunskap om, sitt ämne än Mikaela Kindblom.« Johannes Hagman, Upsala Nya Tidning »...