Bromma : upp och ner, då och nu (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2019-05-17
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Herlin, Bo (form)
Dimensioner
250 x 170 x 15 mm
Vikt
645 g
SAB
Prd
ISBN
9789173319560
Bromma : upp och ner, då och nu (inbunden)

Bromma : upp och ner, då och nu

Inbunden Svenska, 2019-05-17
330
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Upp och ner, då och nu

1936 invigdes Sveriges största och modernaste flygplats: Bromma Flygplats. På den tiden en glest bebyggd del av ett växande Stockholm. Sedan dess har flygplatsen efter hand blivit något av en ö i en allt tätare bebyggelse. Framtiden är oviss. Här berättas flygplatsens historia, alltifrån planering, arkitektförslag och vad som hänt under decenniernas gång. Bromma flygplats har en känslomässig betydelse för resenärer, flygentusiaster och kulturhistoriker, men ger inte riktigt samma positiva återsken hos närboende i villor och flerfamiljshus.

I den här välillustrerade boken får läsaren följa arkitekten som blev utsedd i byggprocessen, hur åren före, under och efter andra världskriget såg ut, hur flygtull och smuggling skedde, hur Bromma användes som krigsflygfält och hur kurirflyget fungerade. Vilka större personligheter som landade här, hur mat serverats och vad som skedde när charterflyget inleddes. Vilka faciliteter som erbjöds resenärerna och vilken typ av passagerarplan som använts. Allt finns beskrivet och dokumenterat i text och bild.

Jan Berggren är historiker, författare till många böcker inom sitt område samt tidigare chef för Tullmuseet. Göran Nilzén är historiker, författare och flyghistoriker med många böcker bakom sig och var redaktör för Svenskt Biografiskt Lexikon. Mats Ekdahl är tidigare chef för bl.a. Tidningen Vi, Läkartidningen, Resumé och Arbetet och författare till ett flertal böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bromma : upp och ner, då och nu
  2. +
  3. SIGNERAD - Världens bästa Karlsson - signerad av Per Karlsson

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD - Världens bästa Karlsson - signerad a... av Marcus Birro, Per Karlsson (inbunden).

Köp båda 2 för 559 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna