Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2018-08-01
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Widmark, Victoria (form)
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
260 g
SAB
Dokb
ISBN
9789174248524

Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Storpocket,  Svenska, 2018-08-01
141
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Effektivt 10-stegsprogram mot stress

Stress är ett av det moderna livets stora hälsoproblem. Det finns så mycket brådskande att ta itu med innan man har tid att varva ned. För det ska man ju sedan. Tyvärr har detta sedan en obehaglig förmåga att utebli.

I Hantera din stress med KBT ger stressforskaren Giorgio Grossi de praktiska färdigheterna som krävs för att kunna stressa mindre, vara mer närvarande eller bara ta det lugnare.

Hantera din stress med KBT ger kunskap om vad stress egentligen är och hur den påverkar vår hälsa och prestationsförmåga. Läsaren får veta vad det är som gör oss stressade och hur våra tankar, handlingar och kroppsliga processer påverkas såväl på kort som på lång sikt. Med hjälp av tekniker från kognitiv beteendeterapi som är erkänt effektiva ger boken läsaren ett steg-för-steg-program med en serie konkreta färdigheter för att bättre hantera stressen i vardagen. Här finns praktiska övningar och tekniker för att lära sig analysera sin livssituation, sätta upp konkreta mål för förändring och inte minst förändra sitt sätt att tänka och agera.

Boken lämpar sig därför för alla som känner att den vardagliga stressen har blivit ett hinder för att må bra, nå sina mål och prestera väl samt känna sig tillfreds med livet.

Ur innehållet:

Vad är stress?

Hur fungerar KBT?

Självkänsla och beteendemönster som ökar sårbarheten för stress

Stressymptom

Utmattningssyndrom

Sömnrubbningar

Kronisk smärta

Tankar och beteendemönster

Acceptans och mindfulness

Tio steg mot minskad stress

Förordet till boken är skrivet av den välrenommerade psykologen och psykoterapeuten Anna Kåver, som även är författare till många uppmärksammade böcker.

Giorgio Grossi är filosofie doktor i psykologi, forskare vid Stressforskningsinstitutet och arbetar med kognitiv beteendeterapi vid Stiftelsen Stressmottagningen i Stockholm. Han är dessutom en mycket uppskattad föreläsare och har tidigare gett ut boken I balans (2004).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi
  2. +
  3. Mindfulness i vardagen : Vägar till medveten närvaro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mindfulness i vardagen : Vägar till medveten nä... av Ola Schenström (pocket).

Köp båda 2 för 230 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hantera din stress med kognitiv beteendeterapi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Följ bokens 10 steg - bli fri från stress/ångest
    Madelene Bönnemark (Nyköping), 10 september 2020

    Många av mina klienter har blivit både stress- och ångestfria när de läst och fokuserat på de 10 steg som boken innehåller. Boken är skriven ur ett kognitivt beteendetetapeutiskt perspektiv och är enl mig väldigt lätt att både läsa och följa om man vill/behöver ändra på sin livssituation för att kunna må bättre. Jag har naturligtvis läst den själv och rekommenderar den varmt.

Visa alla 1 recensioner