Till spelfriheten! : kognitiv beteendeterapi vid spelberoende - manual för behandling individuellt eller i grupp (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
310
Utgivningsdatum
2018-08-31
Förlag
Type and Tell
Dimensioner
243 x 163 x 18 mm
Vikt
635 g
SAB
Vlbdö,Vlaag
ISBN
9789177398219
Till spelfriheten! : kognitiv beteendeterapi vid spelberoende - manual för behandling individuellt eller i grupp (häftad)

Till spelfriheten! : kognitiv beteendeterapi vid spelberoende - manual för behandling individuellt eller i grupp

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2018-08-31
209

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Till spelfriheten! är en manual som används vid behandling av spelberoende, individuellt eller i grupp, i strukturerad form utifrån kognitiv beteendeterapi (KBT). Manualen har provats i en randomiserad kontrollerad studie i öppenvården och resultatet hittar du här:
https://doi.org/10.1080/16506070903190245

Manualen innehåller åtta sessioner samt fyra uppföljande sessioner inriktade på återfallsprevention. Behandlare och personen eller gruppen med spelproblem identifierar vilka faktorer som utlöser "spelsug", hur man hanterar det och hur man kan motstå spelande. Man kartlägger vanliga "tankefällor" (som till exempel illusion av kontroll över slumpen), motstånd mot förändring och strategier för att öka motivationen att hålla sig spelfri. Övning av problemlösning, exponering med responsprevention och kognitiv omstrukturering av tankar och självbild är basala principer vid förändringsarbetet och ingår i manualen. Varje session avslutas med hemuppgifter. Visa delar av manualen kan även nyttjas för självhjälp eller i självhjälpsgrupper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Till spelfriheten! : kognitiv beteendeterapi vid spelberoende - manual för behandling individuellt eller i grupp
  2. +
  3. Till spelfriheten! : kognitiv beteendeterapi vid spelberoende - manual för behandling individuellt eller i grupp - arbetsmaterial för deltagarna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till spelfriheten! : kognitiv beteendeterapi vi... av Liria Ortiz (häftad).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Liria Ortiz