Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2024-02-20
Förlag
Gothia Kompetens AB
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
264 g
SAB
Vlad
ISBN
9789177414469

Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism

Häftad,  Svenska, 2024-02-20
351
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken beskriver hur stress och psykisk ohälsa upplevs hos barn och unga med autismspektrumtillstånd. Här får du många exempel på konkreta lösningar i vardagen, med särskilt fokus på skolmiljön, en miljö där många unga befinner sig en stor del av vardagen.

Barn och unga med autism möter fler hinder i vardagen än andra. En brist på balans mellan förmåga och krav, höga stressnivåer och för lite återhämtning ger en ökad risk för psykisk ohälsa. Vad är det som stressar dem? Vad är annorlunda i sättet de upplever och bemästrar stress? Och det viktigaste: Hur kan vi hjälpa dem att hantera yttre påfrestningar och egna stressupplevelser?

Långvarig stress utan återhämtning kan leda till depression och annan psykisk problematik. Boken hjälper dig att uppmärksamma dessa tecken och avgöra om ungdomen behöver söka läkarvård.

Boken vänder sig till personal inom skolan, elevhälsan och andra verksamheter som arbetar med att stödja och vägleda ungdomar med neuropsykiatrisk problematik, liksom till föräldrar och andra närstående.

Observera att innehållet i denna bok är identiskt med föregående upplaga.

Om författaren
Diana Lorenz är socionom och utbildad psykolog med lång erfarenhet av arbete med ungdomar och vuxna med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bland annat inom ungdomspsykiatrin med inriktning mot neuropsykiatriska tillstånd. Hon är nu verksam som kurator inom Tema Neuro på Karolinska Universitetssjukhus, som föreläsare och handledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stress och psykisk ohälsa hos elever med autism
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 450 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »