De som överlevde (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
403
Utgivningsdatum
2023-04-14
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
The Warsaw Orphan
Medarbetare
Sidiropoulou, Elita (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
218 g
SAB
Hce
ISBN
9789177995623

De som överlevde

(34 röster)  |   Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-04-14
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"En välskriven och mycket läsvärd roman om en mörk tid där människorna ändå lyckades finna kärlek, vänskap och hopp." BTJ, betyg 5 av 5

Våren 1942. Den unga Emilia ser stridigheterna växa fram på gatorna utanför sitt hem i Warszawa. Tyskarna tillfångatar systematiskt judar och förflyttar dem till ett närliggande ghetto. Ingen på utsidan vet vad som händer innanför ghettots murar men Emilia har sett tyskarnas brutalitet och döljer därför sin sanna identitet.

Hennes granne Sara arbetar som sjuksköterska i ghettot och en dag följer Emilia med för att assistera henne. Innanför murarna möter hon för första gången krigets verklighet, en syn hon aldrig kommer att glömma.

Hon möter också den jämnåriga Roman och en skör men djup vänskap växer fram mellan dem. När Romans föräldrar tvingas välja mellan att lämna hans nyfödda syster eller se henne svälta under sitt eget beskydd får han nog och går med i den judiska motståndsrörelsen. Romans övermod drar tyskarnas uppmärksamhet till sig, vilket försätter Emilia och hennes familj i stor fara.

KELLY RIMMER är en storsäljande författare från Australien, där hon bor på landet med sin make och deras två barn. Hon har bland annat jämförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. LB Förlag har tidigare gett ut Jag utan dig, En mors bekännelse, Vad hjärtat aldrig glömmer och Sanningens pris av Kelly Rimmer.

"En kärlekshistoria full av förtvivlan, sorg, hopp och godhet." Herald Sun

"En bok om förlust och rasism men också överlevnad, kämparglöd och oövervinnerlig kärlek." Daily Telegraph

Kelly Rimmers tolkning av kriget i det nazistockuperade Polen får hjärtat att stanna. Det är en berättelse om liv, motstånd, överlevnad och kärlek som kommer att fängsla läsarna. Lisa Wingate, författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De som överlevde
 2. +
 3. Såld på en måndag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Såld på en måndag av Kristina McMorris (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av De som överlevde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Något som aldrig får glömmas
  Christina , 8 september 2023

  Berättar det som aldrig får glömmas och som aldrig får upprepas. Samtligt som det är en skakande skildring om vad som hände är det också en gripande berättelse om människorna som kämpade och överlevde förföljelse och förintelsen samt de som stred för Polens frihet under andra världskriget.

 2. Om Warszawa under kriget osentimentalt!
  AS, 27 augusti 2023

  Heltäckande och komplett! Om kriget, eugenik och återuppbyggnaden! Om mod och om att kompromissa!

  Boken är fantastisk!

  Bäst skriven, berättad, framställd historia! Så bra att det inte går att lägga den åt sidan! Stannar kvar i hjärnan lika som den andra av berättelsen: " Vad hjärtat aldrig glömmer" i vilkens slut huvudkaraktärerna återförenas med varandra. Det var spännande från första början att läsa om den andra grenen i familjen!

 3. Viktig bok.
  Eva Kåvestam, 22 augusti 2023

  För att förstå människors urkraft i svåra tider behövs böcker av detta slag, särskilt nu med vad som pågår i världen. Tänk att det händer igen och igen och igen. Ofattbart!

 4. En bok som berör
  Ann Linda Skoglund, 23 juli 2023

  Livsöden som berör och flätas samman. En välskriven historia som kröp under skinnet.
  Att den lästes på resa genom Tyskland och Österrike gjorde också att det blev ännu närmre

 5. Lärorik och Polens historia!

  En riktigt bra historisk roman som dels skildrar en vanlig familj och en annan familj i ghettot, judeförföljelsen men också en innerlig kärlekshistoria med stora komplikationer.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Kelly Rimmer