Forntida kvinnor : jägare, vikingahustru, prästinna (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Jonatan Stenson
Utgivningsdatum
2020-12-16
Förlag
A Nice Noise
Medarbetare
Noise, A nice (form) / Åhlin, Historiska museet, Christer (foto)
Dimensioner
135 x 127 x 9 mm
Vikt
56 g
SAB
Ohja-b:k.2,Ohja-b:k.3
ISBN
9789178531387
Forntida kvinnor : jägare, vikingahustru, prästinna (mp3-skiva)

Forntida kvinnor : jägare, vikingahustru, prästinna

Mp3-skiva, Svenska, 2020-12-16
299
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
För dig som tycker om historia. För dig som är nyfiken på en del av historien som det sällan berättats om. Kvinnohistorien. Målande, nästintill skönlitterärt berättad och samtidigt en faktaåtergivande vandring genom årtusenden.

Forntida kvinnor jägare, vikingahustru, prästinna skildrar den skandinaviska kvinnan från allra äldsta tid fram till medeltiden och vi möter inte bara mäktiga krigarkvinnor och världsresenärer utan även kvinnan hemma på gården.

Catharina Ingelman-Sundberg har hämtat fakta från arke ologiska utgrävningar, runstenar, näverbrev, krönikor och har rest i västerled och österled för att få fram ny informa tion. Hur var kvinnans ställning under forntiden? Att kvin nor hade internationella kontakter på bronsåldern och rätt att begära skilsmässa under vikingatiden; är det något du kände till? Eller att romarkvinnorna diskuterade arkitektur, konst, kultur och bar färgglatt mode till skillnad från de ger manska kvinnorna som var mer enkla?

Om författaren Catharina Ingelman-Sundberg är känd för sina historiska roman er. 1991 belönades hon av Anders Franzéns stiftelse för sina nationella och internationella marinarke ologiska insatser och år 1999 fick hon Lars Widdings pris som årets författare av historiska romaner och populärhistoria. På senare år har hon även vunnit stort gehör i Sverige och internationellt med sin prisbelönade feelgoodserie om Pensionärsligan som har givits ut i 40-talet länder.

Om Uppläsaren Jonatan Stenson debuterade som ljudboksinläsare hos A Nice Noise i och med sin inläsning av Barabbas. Jonatan är erkänd musiker och förutom samarbeten med bla Micke Rickfors har han släppt egna musikalbum och är en flitigt anlitad reklamröst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Forntida kvinnor : jägare, vikingahustru, prästinna
  2. +
  3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Catharina Ingelman-Sundberg