ZOV : en avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2023-02-22
Förlag
Lind & Co
Översättare
Robert Lindberg
Originaltitel
ZOV
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
SAB
Kmad.6,Lz Filatiev, Pavel
ISBN
9789180186599
ZOV : en avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina (inbunden)

ZOV : en avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina

Inbunden Svenska, 2023-02-22
199 229 Du sparar 30 kr!
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Den berör. Var man än står, vad man än tänker, vad man än tycker så är jag säker på att man kommer att känna saker när man läser den här boken." Titti Schultz, Go'kväll, SVT

 

Pavel Filatiev är fallskärmsjägare i den ryska armén när invasionen av Ukraina inleds, och deltar i attacken mot staden Cherson. Efter två månader blir Filatiev skadad och evakuerad. Han återvänder till Ryssland, trött på det orättfärdiga kriget - där soldaterna bara är marionettdockor, som har att välja mellan att strida eller kastas i fängelse.

För att avslöja missförhållandena inom den ryska krigsmaskinen offrar han allt. På nätet publicerar han sin dagbok från kriget, där han går till rasande angrepp på landets korrupta ledarskikt och den ryska militärens hemlighetsmakeri. Han vill stanna i Ryssland, men uppmanas att fly utomlands. ZOV - En avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina är ett kraftfullt försvar för de människor som drabbas av kriget.

Pavel Filatiev (född 1988) växte upp i ryska Volgodonsk, följde sin fars fotspår och tog värvning. Idag lever han som politisk flykting i Frankrike. Boken utges på 16 olika språk. Titeln ZOV ("rop") anspelar på tre olika bokstäver som målades på stridsfordonen vid invasionen. "Z" för det östra militärområdet, "O" för Belarus och "V" för ryska marininfanteriet.

"Avslöjar förruttnelsen i kärnan av Ukrainainvasionen"
Guardian

"En extremt sällsynt dissidentröst inifrån Vladimir Putins armé [...]den högst dekorerade soldat hittills som talat klarspråk om kriget mot Ukraina och avslöjat sanningen om hur det ser ut inifrån."
Today in Focus

"En explosiv rapport"
Washington Post

"Sanningen från fronten"
Stern
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. ZOV : en avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina
  2. +
  3. Rysslands förlorade seger : krigets virus - invasionen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rysslands förlorade seger : krigets virus - inv... av Arkadij Babtjenko (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »