Vandringsturer i Padjelanta (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Svenska vandringsturer
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2012-05-28
Upplaga
1
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Antman, Peter (foto) / Debels, Eva (foto) / Antman-Debels, Måns (foto)
Dimensioner
180 x 130 x 11 mm
Vikt
230 g
SAB
Rbo,Ncci.08
ISBN
9789186433246
Vandringsturer i Padjelanta (häftad)

Vandringsturer i Padjelanta

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2012-05-28
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Padjelanta betyder det högre landet på samiska och har sedan urminnes tider spelat en viktig roll som betesland för renar. Landskapet präglas av mjukt böljande åsar inramade av höga fjäll och glaciärer. Det porlar och brusar i otaliga bäckar och älvar ner mot några av fjällens största och vackraste sjöar. Sedan länge har Padjelanta varit fjällvandrarnas egna dolda pärla. Genom Padjelanta sträcker sig både Padjelantaleden och Nordkalottleden, med ett väl utbyggt nätverk av fjällstugor. Lederna är välrösade och lätta att följa och det finns gott om vatten och tältplatser. Padjelantaleden kombinerar Kungsledens bekvämlighet med Sareks otillgänglighet. Det är den perfekta leden för den som vill ha lite mer utmaning men ändå bo bekvämt i stugor. Den passar också utmärkt för den som söker ensligheten i tältet men som vill kunna söka sig inomhus vid dåligt väder. Padjelantaleden har vuxit i popularitet de senaste åren, men är ännu glest befolkad större delen av säsongen. Boken hjälper vandraren att förbereda och planera vandringsturer längs lederna i Padjelantas nationalpark. Boken ger information om stugor, nationalparksregler och transport.

Man kan också använda boken som ett komplement till kartan under turen för att förbereda sig på morgondagens etapp och kanske upptäcka något man annars inte skulle ha sett. Texten illustreras med tydliga kartor och vackra foton.

Boken är skriven av Peter Antman, författare, programmerare och friluftsentusiast, som upptäckt fjällvandring på senare år. Padjelanta är ett favoritområde och han vill under lätta för andra att hitta till denna vackra plats.

Ur innehållet:

* Padjelantaledens sträckning från Akka till Kvikkjokk.

* Nordkalottledens sträckning inom Padjelanta: Kutjaure till Vaisaloukta och Stalloluokta till Sårjosjaure.

* Lämpliga tältplatser längs lederna.

* Besök i samevisten och rengärden.

* Tips för planering av resa, utrustning och mat.

* Dagsutflykt från Staddajåkkåstugorna till fjällvärldens vackraste utsikt.

* Sareks spetsiga toppar från Pårkapasset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vandringsturer i Padjelanta
 2. +
 3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vandringsturer i Padjelanta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Det var en väl detaljerad beskrivning av de olika...
  Peter Näslund, 27 december 2013

  Det var en väl detaljerad beskrivning av de olika etapperna, som helhet en mycket pris/läsvärd bok som jag tycker att man ska köpa om man ska vandra i Padjelanta.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Antman

 • Tillsammans : så skapar du flyt och egenmakt med agile och lean

  Peter Antman

  Först vände programmerarna upp och ner på mjukvarubranschen genom att börja ge bort sitt arbete som fri källkod. Nu vänder de upp och ner på företagen genom att göra den gamla sortens chefer överflödiga. Programmering handlar om att generera kunsk...