Människa - vem är du? (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2019-07-03
Förlag
Plus Ultra
Medarbetare
Lind, Bertil (form)
Illustratör/Fotograf
Maria Collinder
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
290 g
SAB
C:do
ISBN
9789186668570
Människa - vem är du? (häftad)

Människa - vem är du?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-07-03
239
Skickas inom 3-6 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
MÄNNISKA - VEM ÄR DU? Frågan ställdes redan av de gamla grekerna och behöver ständigt uppdateras. Även de tio oxherdebilderna cirklar kring denna frågeställning. I denna kinesisk-japanska parabel berättas om oxherden och hans sökande efter oxen, som i den ursprungliga berättelsen motsvaras av buddhanaturen. Det är en berättelse i tio steg. I dess bredaste betydelse handlar den om en läroprocess och om kulturell, andlig och psykologisk utveckling.
Fem mystiker från de stora världsreligionerna träffas för att samtala kring de tio oxherdebildernas betydelse för att förstå oss själva. Hur kan denna berättelse hjälpa den enskilda människan? Vad kan vi lära? Samtalet är ett rollspel. Moderator är religionspsykologen Antoon Geels, som har studerat dessa traditioner under snart ett halvt sekel.
Boken ger en ny syn på religionsdialoger, som tenderar att vara alltför intellektuella. Därför samtalar gruppen också om religiös musik, dans och konst, som förser dialogen med en emotionell komponent. Människa - vem är du? presenterar mystikens människosyn i relation till den moderna psykologins syn på människans kognitiva utveckling. De två spåren kompletterar varandra på ett spännande sätt.

Oxen och herden representerar avståndet mellan människans sanna potential och hennes mänskliga natur. Trots allmän förvirring kring sin identitet och livssyn är det möjligt för människan att komma till klarhet och rida hem oxen. De tio stegen i oxherdebilderna åskådliggör en väg till ökad självkännedom och andligt förverkligande. Berättelsen är alltjämt aktuell för den moderna människan.

ANTOON GEELS är professor emeritus i religionshistoria med religionspsykologi. Han är författare till ett stort antal böcker om mystik och spiritualitet i världens religioner, bland andra Judisk mystik (1998), Berusad av Gud (2002), Kristen mystik (2000, 2003), Muslimsk mystik (2005), Medvetandets stilla grund (2008) och Laga världen, med ickevåld, medkänsla och andra verktyg (2014).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Människa - vem är du?
  2. +
  3. Det bländande mörkret : Att upptäcka den stora glädjen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det bländande mörkret : Att upptäcka den stora ... av Owe Wikström (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Människa - vem är du?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Människa -vem är du.
    Tomas Nilsson, 21 oktober 2020

    Om du är på resa i den sökande, andliga världen ,stöter du på många begrepp som är svåra att förstå. Då kan Antoon Geels' bok vara det du behöver. Oxherdeberättelsen är klassisk.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Antoon Geels