Med ketchen Diligence mot Västindien : ett ungdomsäventyr 1969-1970 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2021-09-30
Förlag
Breakwater Publishing
Medarbetare
Pettersson, Sebastian (form)
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
1000 g
SAB
Lz Holmgren, Bengt
ISBN
9789186687717
Med ketchen Diligence mot Västindien : ett ungdomsäventyr 1969-1970 (häftad)

Med ketchen Diligence mot Västindien : ett ungdomsäventyr 1969-1970

Häftad Svenska, 2021-09-30
253
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Ok man, how it"s gonna be? Can I have your watch?"

Jag tittar på honom och börjar förstå vad han menar. Han säger att om han får min klocka ska han bli min vän. Vad blir han om han inte får den? Jag ger honom en blick till. Han är i min storlek men verkar ha mer muskler. Dessutom är jag ingen slagskämpe. Mitt senaste slagsmål var i femte klass, på Landalaskolans skolgård, och det kunde knappas ens kallas slagsmål. Att pröva att slåss nu är det sista jag vill! Hur tar jag mig ur det här? En blick ut mot skutan visar att alla fortfarande sover.

 

Ett ungdomsäventyr startar med renovering av ketchen Diligence på Ringön i Göteborg. Vid påmönstring förstärks besättningen med Erik på 1,5 år. Resan mot Teneriffa startar men ett anlöp i Frederikshavn för pumpkomplettering och drevning blir tvunget. Nästa hamn blir Lowestoft som var kuttrarnas gamla hemvist och Diligence väcker där stor uppmärksamhet. Tidvattnets effekt glömdes och katastrofen var nära då fartyget hängde i förtöjningarna. En marin sjunkbombsövning var nästa hinder för drömresan. Tidningar skrev "De seglar över Atlanten i värsta orkanperioden". En viktig besättningsman mönstrar av i norra Spanien på grund av svår sjösjuka. Man når senare både Gran Canaria och Västindien. Besättningen vinner erfarenhet och ofta "The hard way". Läs mer om detta fantastiska ungdomsäventyr 1969-1970. Femtio år senare har alla i besättningen kunnat bidra till berättelsen och Erik har passerat femtio år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med ketchen Diligence mot Västindien : ett ungdomsäventyr 1969-1970
 2. +
 3. Renegades : born in the USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Renegades : born in the USA av Barack Obama, Bruce Springsteen (inbunden).

Köp båda 2 för 534 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Holmgren

 • Kommunalrådet och IT-teknikern

  Bengt Holmgren

  Ett normalbegåvat och hederligt Kommunalråd i en medelstor svensk kommun möter en högbegåvad IT-tekniker. Men båda har sina begränsningar. Kommunalrådet tolkar IT-teknikerns fumliga kontaktförsök som utpressning medan IT-teknikern tolkar deras kon...

 • Gör om och gör rätt! : om demokrati, maktdelning och våra grundläggande fri- och rättigheter - en antologi

  Mats Lönnerblad, Nils-Eric Sandberg, Bengt Holmgren, Leif V Erixell

  I denna skrift möter du några samhällsdebattörer som reflekterar över bristerna i vår svenska konstitution med betoning på rättighetsfrågor - vilka ytterst rör medborgarnas frihet och rättssäkerhet - samtmaktdelningsfrågor: hur vi kan skapa maktba...