Ur varselklotet : illustrerade sägner ur Slingans landskap 1984-1994 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ur varselklotet
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2014-09-25
Förlag
Fria Ligan
Medarbetare
Granath, Christian (form)
Illustratör/Fotograf
Simon Stålenhag
Dimensioner
255 x 285 x 18 mm
Vikt
1136 g
SAB
Ibz Stålenhag, Simon,Rbb,Hc
ISBN
9789187222115
Ur varselklotet : illustrerade sägner ur Slingans landskap 1984-1994 (inbunden)

Ur varselklotet : illustrerade sägner ur Slingans landskap 1984-1994

(24 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-25
402
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
"Övertygande och briljant vardaglig science fiction."~Expressen

Äntligen i tryck igen! Simon Stålenhags bilder på ett 1980-talets Sverige befolkat av fantastiska maskiner och märkliga varelser har spridit sig som en löpeld över världen. Den träffsäkra skildringen av en barndom bland lovikavantar och Televerket-bilar, kombinerad med de främmande och skrämmande maskinerna, skapar en unik stämning.

I boken Ur varselklotet samlas för första gången Simon Stålenhags bilder i en exklusiv bokvolym. Boken innehåller inte bara bilder. I korta, kärnfulla texter berättar Simon Stålenhag själv om världen i maskinernas skugga, genom minnen och anteckningar från ungdomar som levde i Slingans landskap.

De två första upplagorna av boken sålde snabbt slut efter lanseringen 2014, och kickstartern för en internationell lansering drog in nästan tre miljoner kronor.

Sagt om Ur varselklotet:

"Mitt liv som hund möter Transformers. En helt underbar bok."~Sveriges Television

Simon Stålenhag målar svensk 80-talstristess försedd med robotar, svävande fraktfarkoster och förfallna rester av stora, gåtfulla maskiner. Kombinationen är en fullträff av det där sällsynta slaget som verkar fullständigt självklar efter att den är gjord. ~ Göteborgsposten

"Stålenhags landskap bär släktskap med hans inspirationskällor Lars Jonsson och Gunnar Brusewitz, men kryddat med en rejäl dos 80-talsnostalgi: pojkar i täckjacka och lovikavantar och ett överflöd av herrgårdsvagnar. ~Svenska Dagbladet

"Dessa fantastiska målningar av science fiction som möter förortsliv kommer att få dig att önska att du vore svensk."~The Verge

"Baksmällan av ett övergivet statligt forskningsprogram. Dinosaurier dyker också upp i detta tysta krig mellan olika världar."~The Guardian
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Ur varselklotet : illustrerade sägner ur Slingans landskap 1984-1994. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  LaBeNi, 20 januari 2016

  Otroligt begåvad illustratör men även den tillhörande texten är väldigt välskriven och visar att SImon även har starka tendenser till att kunna skriva bra. Känner man (som jag) dessutom till omgivningarna så blir det extra fantasieggande. Gillar verkligen hur Simon väver in "science fiction"-elementen på ett väldigt trovärdigt och nedtonat vis istället för att fläska på.

 2. Fantastisk blandning av konsum folkhem och SF.
  :-) L8, 21 september 2015

  Jag köpet först en till mig själv o sen direkt ett antal till mina kompisar. Det lustigaste var, att en och annan trodde att det var sant

 3. Boken bra...
  Mippen, 17 september 2015

  Kanonfin bok.. Fina bilder och en bra text som hjälper till att skapa en historia.
  Vissa delar av texten kanske är lite för luddig men bilderna väger upp detta med råge.

 4. Nästan verkligt
  Hobbybibliotekarien, 1 augusti 2015

  Gillar Stålenhags bilder och känner igen mycket i dem. Bra bok som kan ligga framme och locka till sig läsare (tittare)

 5. Fina bilder och berättelse
  Whatanicedayd, 12 februari 2015

  Jättefina bilder som är vackra var och en men jag tycker det var extra roligt att se dem i sitt sammanhang med berättelsen.

 6. Nya perspektiv!
  Carl-Gunnar Sand, 11 februari 2015

  Köpte boken som försenad julklapp till ett barnbarn med sinne för det udda i tillvaron, och hann bara titta igenom boken som hastigast innan jag lämnade den. Beklagar bara att jag inte köpte ett ex till mig själv. Mycket se- och läsvärt!

 7. Fantastiskt illustrerad!
  Claes Helander, 27 november 2014

  Bokens suggestivt illustrerade miljöer vävs fint samman med den fiktiva historien om mälaröarna. Illustrationerna är näst intill fotorealistiska, ett mycket fint hantverk.

 8. Fantasieggande retroframtid
  McFly, 7 november 2014

  Nedtonad svensk folkhemsestetik kryddat sci-fi-fantasier från 70 och 80-talet. Snorsnyggt, kul och en film man hoppas blir gjord. Är man född i början av 80-talet är boken som ett nostalgiskt foto-album över ens barndoms fantasier. Rekommenderas!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Simon Stålenhag