Mystik på svenska teatrar : nutida skrock och spökupplevelser (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2016-10-14
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Martinelle, Susanne (form) / Martinelle, Susanne (foto)
Dimensioner
233 x 177 x 25 mm
Vikt
770 g
SAB
Mzd,Ikb
ISBN
9789187905506
Mystik på svenska teatrar : nutida skrock och spökupplevelser (inbunden)

Mystik på svenska teatrar : nutida skrock och spökupplevelser

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-10-14
108
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Anrika gamla teaterhus med vindlande gångar och mörka prång kan det finnas en bättre miljö för spöken och mystik? Inte att undra på att många vittnar om oförklarliga upplevelser just på teatern. Författaren Amelie Ehrensvärd Cardell och fotografen Susanne Martinelle har besökt 13 teaterhus i olika delar av Sverige och pratat mystik och skrock med ett hundratal teaterarbetare, däribland några av våra mest kända skådespelare och artister, som Kjerstin Dellert, Michael Nyqvist, Anneli Alhanko och Robert Gustafsson. Det är samtal om märkliga skuggfigurer, obegriplig iskyla och röster ur tomma intet. Berättelserna från teaterhusen varvas med teaterhistoria och vackra, stämningsfulla bilder. I boken ger dessutom en fysiker, en filosof, en läkare, en biskop och ett medium sin syn på ämnet som utmynnar i den eviga frågan: Är döden verkligen slutet, eller väntar något mer? "Det här är en både skojig och vacker bok om huruvida det spökar på teatrar, vilket vi är många som tror" Lotta Lewenhaupt, modejournalist och och författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mystik på svenska teatrar : nutida skrock och spökupplevelser
 2. +
 3. Andra världskriget och myten om det goda kriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Andra världskriget och myten om det goda kriget av Gunnar Wall (kartonnage).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mystik på svenska teatrar : nutida skrock och spökupplevelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kalla kårar på svenska teatrar
  Ylwa Karlsson, 17 september 2021

  Det rör sig mycket i kulisserna på svenska teatrar; och då inte enbart levande skådespelare och andra teaterarbetare. Många andar är i rörelse: en del kända, andra okända. En del av historierna är ruskiga och får nackhåren att resa sig, andra är vackra och förtröstansfulla.
  "The show must go on", även efter döden ...

 2. En snygg bok med viss atmosfär
  Storläsar'n (Umeå), 23 december 2016

  Skrämmande är det väl inte direkt utan mera lite myspyskusligt, och man bör nog vara intresserad av det allmänkulturella för att inte bli uttråkad. Men det är snyggt förpackat.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna