Från bakterier till Bach och tillbaka: Medvetandets evolution (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
548
Utgivningsdatum
2017-11-15
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Översättare
Jim Jakobsson
Originaltitel
From Bacteria to Bach and Back. The Evolution of Minds
Medarbetare
Persson, Richard (form)
Dimensioner
235 x 165 x 40 mm
Vikt
890 g
SAB
Dh
ISBN
9789187935909

Från bakterier till Bach och tillbaka: Medvetandets evolution

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-11-15
273
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur blev vi medvetna varelser? Denna fråga har gäckat psykologer, fysiker, poeter och filosofer i århundraden. Hur har människans hjärna utvecklat dess unika förmåga till att skapa, drömma och förklara? Darwins lärjungar har länge försökt förklara medvetandets, språkets och kulturens uppkomst genom naturligt urval i teorier som låter lovande men ofta är kontroversiella och förvirrande. Vår förståelse av hjärnans anatomi och funktion har aldrig varit bättre än nu, ändå förblir frågan om hur våra själar uppstår en obesvarad gåta. I Från bakterier till Bach, bygger Daniel Dennett på idéer från datavetenskapen och evolutionsbiologi för att visa hur en reflekterande hjärna kan ha uppstått genom naturligt urval. Dennett förklarar att en viktig förändring skedde när människor utvecklade förmågan att dela memer, eller sätt att göra saker som inte baseras på genetisk instinkt. Språket, laddat med memer, gav turbofart åt detta samspel. Konkurrens mellan memer en typ av naturligt urval resulterade i tankeverktyg som blev så effektiva att de tillät oss att utforma våra egna memer. Resultatet blev en hjärna som inte bara kan uppfatta och kontrollera, utan också skapa och förstå. Den här boken sätter agendan för en ny generation filosofer, forskare and tänkare. Boken kommer att underhålla och inspirera all de som vill veta mer om medvetandets existens och natur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från bakterier till Bach och tillbaka: Medvetandets evolution
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Från bakterier till Bach och tillbaka: Medvetandets evolution. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Arvet från Dennett
  Bengt Carlsson, 26 mars 2018

  Dennett har varit en tongivande forskare inom kognitionsvetenskap och evolutions ekologi i många årtionden. Här ger han en ambitiös summering av sitt livsverk där han också ställer angelägna frågor om AI och medvetande. Hans bärande tanke är att den genetiska evolutionen har ersatts av en memetisk evolution i samband med människans samhällsutveckling, där denna evolution inte nödvändigtvis behöver vara begränsad till biologiska system utan även omfatta AI. Dennett är i och för sig rätt försik... Läs hela recensionen

 2. Nyttig läsning för ALLA!
  Jan Skjöldebrand, 11 december 2017

  En kritisk analys av vårt mänskliga intellekt genomförd på ett underhållande och lättläst sätt.
  Alltså, en mycket läsvärd bok av hög kvalitet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Daniel C Dennett