Harry Martinson : på luffen i ett författarskap (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2021-09-16
Förlag
Carlsson
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
464 g
SAB
Gcz Martinson, Harry
ISBN
9789189063754

Harry Martinson : på luffen i ett författarskap

Inbunden,  Svenska, 2021-09-16
301
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"När man står tyst och ensam och ser ut i världsrymden krävs det ord som inte finns", skriver Harry Martinson. Han hade dock själv den sällsynta poetiska förmågan att finna de ord som krävdes för att frammana världsrymden, men också för att beskriva en humla, menar Björn Larsson i denna varma och initierade bok om Martinsons författarskap.

"Det är förstås sant att Martinson i sina bästa stunder är en oslagbar, originell och oefterliknelig språkvrängare, inte bara i poesin för övrigt. Men jag vill försöka visa att han är minst lika originell och angelägen i sin framtidsinriktade reflektion över människans villkor. Framför allt vill jag göra ett försök att förhålla Martinsons tankar om världen och människorna till vår tid, att ställa frågan hur vi kan och bör se på de möjliga verkligheter, på gott och ont, som Martinson gestaltar."

Björn Larsson inbjuder läsaren till en underbar resa i Harry Martinsons författarskap.

Björn Larsson är professor emeritus i franska i Lund, litteraturvetare och en sällsynt prisad svensk författare, bosatt på Råå och tidigare gästprofessor på Sorbonne som bott många år i Paris. Som skönlitterär författare har han fått en rad franska, tyska och italienska priser. Hans böcker är översatta till många språk. Harry Martinson har följt honom i livet och i vad han skrivit som forskare och som skönlitterär författare. Han är också långseglare, även det skildrat i hans böcker.

-------------------------------

"En inspirerande bok!" Per Helge, Dala-Demokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Harry Martinson : på luffen i ett författarskap
  2. +
  3. Min egen elds kurir : Harry Martinsons författarliv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min egen elds kurir : Harry Martinsons författa... av Johan Svedjedal (inbunden).

Köp båda 2 för 610 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Larsson