Att omvandla sig själv, att omvandla världen : Teman ur Det gyllene ljusets sutra (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
270
Utgivningsdatum
2018-01-19
Förlag
Bodhi förlaget
Översättare
Kristina Almegård
Medarbetare
Westerlund, Alexandre (form)
Dimensioner
237 x 155 x 15 mm
Vikt
515 g
ISBN
9789189208377
Att omvandla sig själv, att omvandla världen : Teman ur Det gyllene ljusets sutra (häftad)

Att omvandla sig själv, att omvandla världen : Teman ur Det gyllene ljusets sutra

Häftad Svenska, 2018-01-19
219
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det gyllene ljusets sutra är en mahayanasutra och visionen i mahayanabuddhismen är att alla människor kan utvecklas andligen och att hjälpa dem i detta ingår som en självklar del i det andliga livet. Mahayanabuddhismen uppmuntrar varje enskild person att samarbeta i vad som beskrivs som den stora universella omvandlingen.

Mahayanasutror är i högsta grad "imaginativa". De förklarar inte det andliga livets praktiska sidor: mindfulness, de fem etiska föreskrifterna, hur man ska meditera. De bjuder i stället in oss till att föreställa oss livet på ett nytt sätt. Och till sin hjälp tar de historier, skildringar av fantastiska utopiska världar, den mest underbara fantasi och magi. Detta kan tyckas ligga långt borta från klassisk buddhistisk strävan "att se saker och ting som de faktiskt är" och sökandet efter sanningen. Ändå handlar Det gyllene ljusets sutra om något väldigt konkret: om hur vi behöver omvandla oss själva och världen, och att det ytterst inte går att separera de två.

En del av vår egen omvandling är att se, ta ansvar för och bekänna våra tillkortakommanden - ett mycket centralt och utmanande tema i boken. Det andra temat är hur världen behöver omvandlas, för att skapa en bättre, mer mänsklig och hjälpsam värld för alla människor, och naturen. Sangharakshita lyckas göra denna urgamla buddhistiska text och dessa teman spännande, inbjudande och mytiska - och ytterst relevanta.

Det här är första delen i en trilogi där Sangharakshita introducerar och vägleder oss i tre mahayanasutror. De andra sutrorna är: Vimalakirti-nirdesa (Vimalakirtis undervisning) och Den vita lotus-sutran (Saddharma-pundarika).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att omvandla sig själv, att omvandla världen : Teman ur Det gyllene ljusets sutra
  2. +
  3. Den outgrundliga befrielsen : teman ur Vimalakirti-nirdesha

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den outgrundliga befrielsen : teman ur Vimalaki... av Sangharakshita (häftad).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sangharakshita