Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-11-07
Förlag
The Book Affair
Medarbetare
Carenfelt, Jessica (form)
Illustratör/Fotograf
Per Pelz
Dimensioner
34 x 208 x 140 mm
Vikt
700 g
SAB
Dofa
ISBN
9789189740068

Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

(16 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-11-07
229
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
EN BOK SOM FÖRÄNDRAR DIN SYN PÅ TONÅRINGEN OCH GER DIG REDSKAP FÖR ATT GÖRA TONÅRSTIDEN MINDRE KRÅNGLIG!

I den här boken bjuds du en fascinerande upptäcktsfärd i tonårshjärnan som ger dig många aha-upplevelser och hög igenkänning. Du får en större förståelse för tonåringar och deras hjärnor och kunskaper som underlättar livet både för dig och tonåringen, er relation blir bättre och er dialog smidigare.

Pedagogiskt, vetenskapligt underbyggt och personligt med glimten i ögat och många målande exempel beskriver Lena Skogholm tonårshjärnan del för del och ger dig en mängd konkreta verktyg, tips och råd så att du kan samarbeta med tonårshjärnans förutsättningar.

Under tonåren sker en total ombyggnation av hjärnan och det kan vara förvirrande för alla när den drabbar tonåringen. Men ju mer du känner till och förstår om vad som sker i tonårshjärnan, desto enklare både för dig och tonåringen. Det ger dig bokstavligen inside information om tonårstiden. Känner du till exempel till att du i princip har en fjärrkontroll till tonårshjärnan? Mer om hur den fungerar kan du läsa om i boken.

Eftersom hjärnan är särskilt formbar under tonåren har vi som möter ungdomar stor möjlighet att påverka och kan göra en avsevärd skillnad.

Sagt om KODEN TILL TONÅRSHJÄRNAN:

"Jag fick genast en bättre kommunikation med tonåringen efter att ha läst boken!" Ami Hallberg Pauli komiker och skådespelare

"En bladvändare! Hela boken genomsyras av hoppfullhet." Mia Börjesson socionom och handledare

"Boken är en absolut måste-läsning för alla som möter tonåringar privat eller professionellt." Mona Liljedahl specialpedagog, författare och expert på särbegåvning

"En bok som alla föräldrar bör läsa så snart de fått barn. Den är lätt att läsa med många vardagliga exempel samtidigt som den har en otroligt bred och djup vetenskaplig evidens." Maria Måsén förälder och pedagog

"Återigen briljerar Lena med sin fantastiska förmåga att fånga läsaren med sitt unika sätt, genom att koppla vetenskaplig fakta till vardagliga kluriga situationer. Med enastående pedagogik, metaforer, humor och enkelhet guidas du till att förstå tonårshjärnan så att du ka bygga en god och hälsosam kommunikation med tonåringen." Susanne Mähler handledare och coach

Koden till tonårshjärnan är en praktisk handbok samtidigt som du får avslöjande insikter om den senaste forskningen om tonårshjärnan. Högaktuellt och lättillgängligt!

Lena Skogholm har som beteendevetare och pedagog de senaste 20 åren specialiserat sig på hur vi kan ha praktisk nytta av hjärnforskning i vardagen. Med mångårig erfarenhet av att möta tonåringar både i arbetet och privat kombinerat med stora insikter i tonårshjärnan, har Lena den pedagogiska förmågan att omvandla avancerad hjärnforskning till en bruksanvisning i fickformat för tonåringar. Hon har samarbeten med handledare för ungdomar, skolpersonal och socialtjänst.

Lena Skogholm är författaren bakom succéböckerna Bemötandekoden konsten att förstå sig på människor och Livskoden enligt hjärnan som tillsammans har sålts i över 85 000 exemplar. År 2021 vann Lena Stora Talarpriset. Som föreläsare är hon väl anlitad och har med sina gedigna kunskaper och smittande energi inspirerat tiotusentals människor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog
 2. +
 3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Aha upplevelse
  Inger Vilterhorn, 19 februari 2024

  Har fått mycket förståelse både från min egen uppväxt, hur jag själv uppfostrade mina barn och barnbarn. Boken skulle jag ha läst innan jag skaffade barn.

 2. Underhållande och utbildande
  Anna, 16 februari 2024

  Jag lär mig mycket om vad som händer i min tonårings hjärna. Hon pratar om hur det påverkar både tonåringen och oss som föräldrar. Boken innehåller konkreta tips på vad vi kan göra för att ta hand om oss själva och hur vi som föräldrar kan göra det lättare för tonåringen.
  Enkel och rättfram, bra läsning.

 3. Koden till tonårshjärnan
  Sussie (Stockholm), 30 november 2023

  Det här är en bok för dig som vill skapa en bättre kontakt med din tonåring eller andra tonåringar. Den hjälper dig att förstå vad som händer i hjärnan under tonårstiden och den hjälper dig som vuxen att bygga god och hälsosam relation med tonåringar. Här får du verkligen veta hur du kan kommunicera för att nå fram. Hade jag haft den här kunskapen när jag fick barn hade jag haft mer förståelse för min tonårings naturliga utveckling samtidigt som den hjälpt mig att kunna hanterat mina egna rea... Läs hela recensionen

 4. Bättre kommunikation
  Cecilia A, 30 november 2023

  När jag använt mig av tipsen i boken har kommunikationen med tonåringen blivit bättre. Tacksam! Jag har fått en större förståelse för tonåringen.

Visa alla 4 recensioner