Måltiden i framtiden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Gastronomisk kalender (del 2024)
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2023-12-18
Förlag
Carlsson
Dimensioner
238 x 140 x 17 mm
Vikt
434 g
SAB
Qca:k
ISBN
9789189826038

Måltiden i framtiden

Inbunden,  Svenska, 2023-12-18
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gastronomi en konstart för framtiden är den 64:e årgången av denna klassiska kalender, med temat framtidens mat. Hållbarhet är ett viktigt ämne i denna serie som ständigt förnyar sig. Här skrivs till exempel om vatten och återvinning. Vilka framtida delikatesser, som just nu produktutvecklas världen runt, kan vi se fram emot? Framtidens gastronomi rymmer även många andra dimensioner. På Tekniska museet undrade besökare en gång om vi enbart skulle leva på näringspiller i framtiden.

De första astronauterna var inte med om några läckra smakupplevelser i rymden, numera serveras både räkcocktail och kycklingsallad i rymdfarkosterna. Idag diskuteras ultraprocessad mat som en riskfaktor, en kontroversiell fråga. Även precisionsnutrition, mat som skräddarsys för individen beroende på genetiska, medicinska och sociala förutsättningar tas upp i kalendern, även det ifrågasatt.

Men gastronomi kan också vara poesi, vilket framgår i den nya kalendern. Återkommande uppgifter om pristagare i olika kategorier presenteras, som alltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Måltiden i framtiden
  2. +
  3. Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil & hemligheten bakom friskt åldrande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den goda maten : Medelhavets smaker, livsstil &... av Henrik Ennart, Charlotte Fredriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »