Anatomi med rörelselära och styrketräning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Upplaga
4
Förlag
Harpoon Publications AB
Originaltitel
Anatomi och rörelselära inom idrotten
Dimensioner
305 x 215 x 15 mm
Vikt
845 g
SAB
Vb,Vu,Ven
ISBN
9789197078115
Anatomi med rörelselära och styrketräning (inbunden)

Anatomi med rörelselära och styrketräning

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska
319
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Anatomi med rörelselära och styrketräning" (en reviderad och utökad upplaga av "Anatomi och rörelselära inom idrotten) är en unik bok. Den beskriver hur träning bör bedrivas för att den skall ge bästa resultat och minimera skaderisken vid idrottsutövning. Boken ger en mycket gedigen kunskap om såväl anatomi som rörelselära (biomekanik).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Anatomi med rörelselära och styrketräning
  2. +
  3. Anatomi för idrotten : fakta om rörelseapparaten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Anatomi för idrotten : fakta om rörelseapparaten av Robert S Behnke (häftad).

Köp båda 2 för 728 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Anatomi med rörelselära och styrketräning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kroppens anatomi i teorin och i verkliga livet!
    Helena Ottosson, 3 september 2015

    En bra och intressant bok om kroppens anatomi. Författarens sätt att varva teori med praktiska exempel på övningar gör det lättare att förstå kroppens uppbyggnad i ett sammanhang. Vi får mer än bara en genomgång av muskler leder m.m, helt enkelt en förståelse för hur de fungerar och hur de kan tränas på bästa möjliga sätt. Detta ger ett igenkännande i den egna träningen vilket gör det lättare att ta till sig bokens innehåll och att hålla kvar det i minnet. Mina förväntningar på en bok inom et... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Anatomi med rörelselära och styrketräning

Övrig information

Författaren Rolf Wirhed (universitetslektor vid Örebro universitets idrottslärarutbildning) förklarar med hjälp av ca 800 illustrationer vad som verkligen händer med kroppen vid lika rörelser. Genom exempel från många idrottsgrenar blir bokens innehåll direkt tillämpbart på vars och ens specialområde. Idrottsledaren, sjukgymnasten eller läkaren kan få idéer till nya effektiva träningsövningar. Genom att förmedla förståelse för biomekaniken ger boken även gym-instruktören, idrottsutövaren och den ambitiöse motionären möjligheten att förstå kroppens reaktioner på träning. Boken är allmänt förekommande som läromedel vid olika idrottsledarutbildningar, folkhögskolor och universitet. Den nya upplagan är utökad med 20 sidor om styrketräning samt ett register som underlättar att hitta i boken. Materialet behandlar ämnesområdena anatomi, och rörelseanalys och ger läsaren mycket goda och enkelt beskrivna grunder för att sedan kunna gå vidare och specialstudera sitt eget intresseområde.