Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2019-08-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
215 x 155 x 15 mm
Vikt
351 g
SAB
Euc
ISBN
9789127824683
Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande pedagogik (häftad)

Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande pedagogik

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-08-12
312
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Alla förväntas gå gymnasiet, men en stor grupp misslyckas med att ta sin examen. För många beror det på svårigheter i planeringen för att nå långsiktiga mål eller bristande koncentrationsförmåga. Boken Autism och ADHD i gymnasiet förklarar elevernas ojämna förmågor och svårigheter, hur de kan upptäckas och framför allt hur du kan anpassa undervisningen så att gymnasieskolan blir begriplig, hanterbar och meningsfull för alla elever. Den praktiska handboken Autism och ADHD i gymnasiet tydliggörande pedagogik vänder sig till gymnasielärare, skolledare, specialpedagoger och elevhälsoteam.
Om författarna

David Edfelt är leg. psykolog, handledare och utbildare. Ann Lindgren är gymnasielärare med lång erfarenhet inom psykiatrin. Annelie Karlsson är specialpedagog och rektor med erfarenhet från vuxenutbildning, gymnasiet och gymnasiesärskolan. Anna Sjölund är beteendevetare, grundutbildad psykoterapeut och handledare.
Sagt om boken

"Boken rekommenderas! Dess styrka är den konkreta utformningen som förmedlar hur en lärmiljö kan anpassas för att göra skolvardagen begriplig och motivationsskapande för elever och bidra till att ta tillvara energi och åstadkomma harmoni för den enskilde."
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 20, 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande pedagogik
  2. +
  3. Tydliggörande pedagogik i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tydliggörande pedagogik i förskolan av David Edfelt, Cajsa Jahn, Malin Reuterswärd, Anna Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 692 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande pedagogik. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Alla gymnasieskolor skulle läsa den
    Förälder till NPF barn, 10 februari 2021

    Avgörande kunskap som skulle vara så värdefull om alla gymnasieskolor tog till sig och arbetade efter. Då skulle vi kunna få en mer jämlik skola, för alla elever.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna