Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2019-08-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Iliste
Dimensioner
215 x 155 x 15 mm
Vikt
351 g
SAB
Euc
ISBN
9789127824683
Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande pedagogik (häftad)

Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande pedagogik

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2019-08-12
319

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Alla förväntas gå gymnasiet, men en stor grupp misslyckas med att ta sin examen. För många beror det på svårigheter i planeringen för att nå långsiktiga mål eller bristande koncentrationsförmåga. Boken Autism och ADHD i gymnasiet förklarar elevernas ojämna förmågor och svårigheter, hur de kan upptäckas och framför allt hur du kan anpassa undervisningen så att gymnasieskolan blir begriplig, hanterbar och meningsfull för alla elever. Den praktiska handboken Autism och ADHD i gymnasiet - tydliggörande pedagogik vänder sig till gymnasielärare, skolledare, specialpedagoger och elevhälsoteam.
Om författarna

David Edfelt är leg. psykolog, handledare och utbildare. Ann Lindgren är gymnasielärare med lång erfarenhet inom psykiatrin. Annelie Karlsson är specialpedagog och rektor med erfarenhet från vuxenutbildning, gymnasiet och gymnasiesärskolan. Anna Sjölund är beteendevetare, grundutbildad psykoterapeut och handledare.
Sagt om boken

"Boken rekommenderas! Dess styrka är den konkreta utformningen som förmedlar hur en lärmiljö kan anpassas för att göra skolvardagen begriplig och motivationsskapande för elever och bidra till att ta tillvara energi och åstadkomma harmoni för den enskilde."
Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 20, 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande pedagogik
 2. +
 3. Specialpedagogik och funktionsvariationer : att möta barn och unga med funktionsnedsättningar i en utvecklande miljö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Specialpedagogik och funktionsvariationer : att... av Inga-Lill Jakobsson, Inger Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 763 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Autism och ADHD i gymnasiet : tydliggörande pedagogik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bokbetyg
  Jeanette Larsson, 12 april 2022

  Boken gav mig som morförälder lite ideér om hu man kan underlätta för barnen! Men frågan är om en gymnasielärare har tid att implementera dessa verktyg i sin vardag?

 2. Alla gymnasieskolor skulle läsa den
  Förälder till NPF barn, 10 februari 2021

  Avgörande kunskap som skulle vara så värdefull om alla gymnasieskolor tog till sig och arbetade efter. Då skulle vi kunna få en mer jämlik skola, för alla elever.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna