Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2018-07-24
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 10 mm
Vikt
339 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144123479

Att lära sig vårda - med hjälp av reflexion och handledning

Häftad,  Svenska, 2018-07-24
312
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att lära sig ett vårdande yrke, som sjuksköterskeyrket, kräver grundläggande kunskaper om lärande och sambandet mellan lärande och vårdande. Denna bok ger en fördjupad förståelse för lärandets och vårdandets komplexitet. Texterna utgör ett fundament för denna förståelse och genom exempel och situationsbeskrivningar illustreras och levandegörs teoretiska begrepp och kunskaper. Här framträder även betydelsen av reflexion samt sammanflätning av teoretisk kunskap, erfarenhetskunskap och praxiskunskap för en gynnsam lärandeprocess. Bokens innehåll bygger på aktuell lärandeforskning inom den livsvärldsdidaktiska traditionen inom vårdvetenskap.
Boken vänder sig i första hand till sjuksköterskestudenter, men är även användbar för andra yrkesutbildningar inom vårdområdet. Yrkesverksamma sjuksköterskor har också god nytta av boken, i sin handledande funktion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att lära sig vårda - med hjälp av reflexion och handledning
 2. +
 3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 541 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Margaretha Ekebergh

 • Reflektion i lärande och vård - - en utmaning för sjuksköterskan

  Mia Berglund, Margaretha Ekebergh, Kristina Ek, Carina Elmqvist, Hanna Holst

  Förmågan att reflektera spelar en central roll i sjuksköterskans omvårdnadsarbete. Det är därför viktigt att denna förmåga utvecklas under utbildningen till sjuksköterska. Reflektion är väsentligt för den egna lärandeprocessen under utbildningen, ...

 • Teoretiska grunder för vårdande

  Margaretha Ekebergh, Karin Dahlberg

  Boken belyser vårdvetenskaplig teori på ett både överskådligt och fördjupande sätt och tränger in i kärnan av vad hälsa är och vad vårdande handlar om. Författarna har sina vårdvetenskapliga utgångspunkter dels i livsvärldsteori, dels i en caritat...