MATLAB : beräkningar inom teknik och naturvetenskap : med symbolisk matematik (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
634
Utgivningsdatum
2020-05-06
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Pubdz MATLAB
ISBN
9789144134246
MATLAB : beräkningar inom teknik och naturvetenskap : med symbolisk matematik (kartonnage)

MATLAB : beräkningar inom teknik och naturvetenskap : med symbolisk matematik

(3 röster)
Kartonnage Svenska, 2020-05-06
581
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Föreliggande bok behandlar programmering och beräkningar i MATLAB. Boken vänder sig till en bred grupp av användare, från nybörjare som vill lära sig grunderna i programmering till mer vana användare som vill använda MATLAB för avancerade beräkningsuppgifter. Önskvärda förkunskaper är en inledande kurs i matematik på högskolenivå. De bärande tankarna bakom boken är att:

* presentera de viktigaste och mest användbara begreppen och kommandona i MATLAB på ett systematiskt och överskådligt sätt

* anknyta de behandlade områdena till olika tillämpningar inom tekniska och naturvetenskapliga ämnen

* stimulera läsaren till att själv lösa uppgifter och experimentera med kommandon.

MATLAB-beräkningar inom teknik och naturvetenskap är uppdelad i tre delar. Den inledande delen behandlar grunderna i programmering. Alla viktiga begrepp som variabler, tilldelningssatser, if-satser, loopar och programstruktur tas upp och behandlas i detalj. Grafik beskrivs ingående tillsammans med metoder och kommandon för att hantera digitala bilder animeringar och videofilmer. Den andra delen av boken är inriktad på tillämpningar inom matematik. Bland annat behandlas matrisräkning, optimering, modellering av data, Fourieranalys av signaler och bilder, integraler, differentialekvationer och Monte Carlo-metoder. Den sista delen av boken tar upp tilläggspaketet för symbolisk matematik. Fundamentala begrepp inom matematisk analys och linjär algebra behandlas ingående och i ett antal tillämpningsexempel visas hur man skriver program som integrerar analytiska och numeriska metoder.

Boken innehåller ett stort antal övningsuppgifter med fullständiga lösningar. Boken lämpar sig därför väl för självstudier.

Under fliken "Extramaterial" på bokens webbsida, studentlitteratur.se/31130, finns datafiler och material för att kunna köra exemplen i boken, här kommer även kompletterande material att finnas tillgängligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. MATLAB : beräkningar inom teknik och naturvetenskap : med symbolisk matematik
 2. +
 3. Derivator, Integraler och sånt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Derivator, Integraler och sånt av Andrejs Dunkels, Håkan Ekblom, Anders Grennberg, Torbjörn Hedberg, Eilif Hensvold (häftad).

Köp båda 2 för 1194 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Jönsson

 • Programmering, modellering och simulering i Python

  Per Jönsson

  Boken behandlar programmering, modellering och simulering i Python och vänder sig till en bred grupp av användare - från nybörjare, som vill lära sig grunderna i programmering, till mer vana användare, som vill använda Pythons olika paket för att ...

 • Du och jag och lyckan: Full fokus

  Per Jönsson

  Kärlek är den oändliga känslan som allt kan ha. Kärlek till oss själva, kärlek till våra föräldrar, våra barn, våra släktingar, partners eller vänner; kärlek till naturen och till livet; kärlek till vårt jobb, till vår känsla av värde och vårt lil...