Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2022-05-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Oha
ISBN
9789144153063
Det otrygga arbetslivet i Sverige : dess framväxt och konsekvenser (häftad)

Det otrygga arbetslivet i Sverige : dess framväxt och konsekvenser

Häftad Svenska, 2022-05-16
284
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Otryggheten i det svenska arbetslivet har ökat under de senaste decennierna. Inga andra länder har haft så drastiska förändringar som Sverige. Fler arbetar med tillfälliga kontrakt eller som bemannings anställda och på senare år har en ny form av gigarbetare dykt upp som ofta helt saknar anställning.

I Det otrygga arbetslivet i Sverige beskrivs orsakerna bakom förändringarna och vilka konsekvenser de har fått för de anställda och för arbetslivet i stort. Författaren visar genom att ta upp makroekonomiska och politiska förändringar att det har skett en förskjutning på arbetsmarknaden som har förflyttat makten från arbetstagarna till arbetsgivarna, vilket har underminerat de anställdas trygghet. Olika anställningsformer leder till skilda typer av otrygghet och arbetsmiljö problem. Med utgångspunkt i maktresursteori och klassteori söker författaren svar på varför otryggheten har ökat för vissa grupper och inte för andra.

Boken riktar sig till universitetsstudenter i främst sociologi och arbetsvetenskap, till fackligt aktiva samt till alla med intresse för politik och svensk arbetsmarknad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det otrygga arbetslivet i Sverige : dess framväxt och konsekvenser
 2. +
 3. Kriget mot kroppen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kriget mot kroppen av Erik Hemmingsson, Stina Wollter (inbunden).

Köp båda 2 för 513 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Alfonsson

 • Alienation och arbete : unga behovsanställdas villkor i den flexibla kapitalismen

  Johan Alfonsson

  Kapitalismen i tjänstesamhället har under de senaste decennierna fått en alltmer flexibel prägel. Kapital och varor rör sig allt friare, produktionen sker just-in-time och i Sverige har vi sett en kraftig ökning av de som arbetar under osäkra vill...

 • Ideologikritik

  Evelina Johansson Wilén, Tomas Wedin, Carl Wilén, Johan Alfonsson, Vanja Carlsson

  Trots att vi under de senaste 40 åren har bevittnat inte enbart en ideologisk offensiv mot ekonomisk jämlikhet, utan även hur marknadens logik sökt sig in i och omvandlat allt från utbildningssystemet till sjukvården, har under samma period en mas...