Ett eget utomhus : perspektiv på livet i villaträdgården (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2017-09-28
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Gunnarsson, Allan (foto) / Saltzman, Katarina (foto) / Sjöholm, Carina (foto)
Illustratör/Fotograf
Allan Gunnarsson, Katarina Saltzman, Carina Sjöholm
Dimensioner
247 x 175 x 25 mm
Vikt
935 g
SAB
Icu
ISBN
9789170612312
Ett eget utomhus : perspektiv på livet i villaträdgården (inbunden)

Ett eget utomhus : perspektiv på livet i villaträdgården

Inbunden Svenska, 2017-09-28
221
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det är lätt att bli nyfiken om man promenerar längs gatan i ett villaområde med rader av trädgårdar där olika projekt, stilar, material och växter avlöser varandra. Här lever människor med skilda erfarenheter, drömmar och ideal. De skapar sina egna miniatyrvärldar men delar samtidigt ljud, dofter, synintryck och gränser. Ett eget utomhus men på många sätt ett gemensamt utomhus.
I den här boken utforskas ideal, livssituationer och aktiviteter i villaområdenas trädgårdar. Blicken vänds mot det alldagliga och hemtama i en närgången granskning av hur enskilda människor bokstavligen formar sin egen kulturmiljö. Vad händer egentligen i trädgårdarna mellan husen i alldeles vanliga villakvarter? Vad görs, vem gör vad och vad blir kanske ogjort? Ja, vad betyder egentligen villaträdgården för dem som bebor, skapar, sköter och använder den?
Boken ger inblickar i en vardagsvärld där variationerna är större och dimensionerna betydligt fler än vad man vid första anblicken kan tro. I marknadsföring och media presenteras ofta en idealbild av trädgården som en plats för njutning och avkoppling. I praktiken blir den inte sällan en plats där ogräsen frodas och arbetsuppgifterna hopar sig. Trädgårdsdrömmar av skilda slag föder olika slags projekt och olika sätt att lära och pröva sig fram i samspel med det som lever och växer.
Etnologerna Carina Sjöholm och Katarina Saltzman och landskapsarkitekten Allan Gunnarsson har i ett forskningsprojekt undersökt vad människor gör med och i sina trädgårdar. Deras berättelse om ett eget utomhus leder inte bara in genom trädgårdsgrinden utan också ut i den samtid och det samhälle som villaträdgården är en del av.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett eget utomhus : perspektiv på livet i villaträdgården
  2. +
  3. Att ge plats : kulturarvssektorn och de nationella minoriteternas historiska platser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att ge plats : kulturarvssektorn och de natione... av Ingrid Martins Holmberg, Katarina Saltzman, Sarah Andersson (häftad).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ett eget utomhus : perspektiv på livet i ...