Pigg och glad med raw food (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2012-01-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Översättare
Pia Blomgren
Medarbetare
MacCarthy, Bjarke (foto)
Dimensioner
260 x 225 x 25 mm
Vikt
1400 g
SAB
Qcaad
ISBN
9789172412323
Pigg och glad med raw food (inbunden)

Pigg och glad med raw food

(28 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-01-31

Slutsåld

Enkelt och sunt på samma gång

Vibeke Amdisens vackra inspirations- och presentbok om Raw Food, "den levande maten" är en fest för ögat och en receptbok full med hälsosamma och goda rätter. Raw Food-trenden växer med nya sätt att tillaga fräscha råvaror.

Filosofin bakom Raw Food är enkel. Du skall tillföra din kropp den mest optimala kosten med högsta möjliga näringsinnehåll. Maten skall därför aldrig tillagas i en högre temperatur än 42 grader. Då behåller maten alla sina naturliga näringskomponenter: enzymer, vitaminer, mineraler, antioxidanter, aminosyror och fibrer.

Pigg och glad med Raw Food vänder sig till människor som vill leva sundare. Raw Food passar utmärkt för barnfamiljen. Många rätter är mycket barnvänliga och dessutom enkla att tillaga tillsammans med barn!

Boken är en grundlig introduktion till Raw Food. Personlig och kryddad med recept på läckra och sinnliga rätter med helt vanliga råvaror som är lätta att inhandla. Raw Food-kosten kräver inga investeringar i nya dyra köksredskap.

Vibeke Amdisen är näringskonsulent och verksam i Köpenhamn. Sen tio år tillbaka arbetar hon som coach och föreläser om sambandet mellan kost och hälsa, komplementärmedicin och mänsklig självinsikt. Raw Food är Vibeke Amdisens första bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Pigg och glad med raw food. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra och rejäl bok
  S, 21 mars 2016

  Tycker att boken är bra på det stora hela, men jag är inte en av författarinnans största fans pga hennes "hippievinkel" på raw food. Jag älskar raw food men är inte ett fan av "new age"-karusellen vissa har som sysslar med sådant. Böner till modergudinnan osv...

  Själv fattar jag inte heller grejen med att det ska göras reklam för viner och alkohol i den. Har ganska svårt att tro att det plötsligt är hälsosamt med alkohol för att "man måste få njuta av livet". Då kan man väl lika gär... Läs hela recensionen

 2. fett och protein
  R.E.L, 22 februari 2015

  Plus:
  Stor och inbunden bok.

  Minus:
  Inte många variationer i recepten. Varannat recept innehåller ingredienser som inte alls är ok ur hälsosynpunkt, så som Agavesirap (genomgår en kemisk "rening"), Kakao (har för mycket av antinutrianter) och Cashewnötter (knäcks i ett extremt hett kemikaliebad).

 3. Inspirerande
  Sara Lena Maria , 12 januari 2015

  Bra start bok om man vill börja med Raw food. Man kan läsa om bakgrund och effekter och inte bara recept så boken ger en djupare insikt. Perfekt.

 4. BARA KÄRLEK KAN RÄDDA VÅR PLANET, VAKNA NU!
  Eva Darefors, 27 mars 2014

  Jag skulle bara rekommendera den till människor som jag visste ville förändra sej själva i grunden och som värnar om vår planets liv och som vill föda sin kropp med 100% liv. Det skulle vara för den stressade nutidsmänniskan en enorm förändring som kanske omfattar forskning, egenodling o.s.v. Det skulle innebära att förvalta sin tid och sin kraft på ett enklare sätt och en total förenkling av livet. Väldigt få är beredda att avstå allt som erbjuds i förföriska reklamutbud m.m. Om alla ville... Läs hela recensionen

 5. Inspirerande
  Titti, 14 februari 2014

  En inspirerande bok med mycket information. Har bidragit till att jag nu delvis ställt om min kost. Ett bra köp! Rekommenderas.

 6. En på många sätt aptitretande bok fylld av härliga...
  Minerva, 27 november 2013

  En på många sätt aptitretande bok fylld av härliga färgbilder och recept. Texterna om raw food liksom de personliga "vittnesmålen" och ego-bilderna av författaren verkar vara för de redan troende, men för en oinvigd är de bara tröttsamma. Detta är inte en bok för den som vill ha fakta och vetenskapliga texter.

 7. Min favorit bland kokböcker i sin genre - med vackra...
  Evd, 3 september 2013

  Min favorit bland kokböcker i sin genre - med vackra bilder, inspirativ, mycket informativ och med goda recept. Bästa rawfoodboken jag stött på.

 8. Mycket bra bok, fina bilder, mycket intressant och bra...
  Lisa , 27 augusti 2013

  Mycket bra bok, fina bilder, mycket intressant och bra faktadel och lätta recept! Man får väldigt många upplysningar om vad raw food är bra för och hur den kan förbättra ens hälsa.

 9. En av de bästa Rawfoodböckerna! Skriver inspirereande...
  Maja , 23 augusti 2013

  En av de bästa Rawfoodböckerna! Skriver inspirereande om varför hon började med Rawfood och fördelarna med det. Man får mycket bra tips och recepten är enkla men ack så
  underbara. En bra bok att börja med om man vill pröva Rawfood.

  Och så är det väldigt vackra bilder!!!!

  Rekommenderar den varmt till alla som vill veta mer om Rawfood!

 10. Boken hjälper att gå över från "vanlig" mat till raw...
  Elzbieta Dziewonska, 29 april 2013

  Boken hjälper att gå över från "vanlig" mat till raw food: avdramatiserar själva raw food bergreppet.
  Mycker vacker bok också !

Visa alla 10 recensioner