Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2016-09-13
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Kimbell, Katy (form) / Skoglöf, Magnus (foto) / Axelsson, Tina (foto)
Dimensioner
250 x 190 x 30 mm
Vikt
800 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789174245707
Mathias Dahlgren: hemkunskap (häftad)

Mathias Dahlgren: hemkunskap

(32 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2016-09-13
239
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Glöm skolans lektioner i hemkunskap! Lär dig Mathias Dahlgrens hemkunskap för vuxna och matlagningen blir roligare, enklare - och din mat blir godare.

Mathias Dahlgren är stjärnkocken som gjort sig ett namn för sina raffinerat enkla rätter i fine dining-miljö. Men han har också en stadig slev i vardagskastrullen. Han vet vad som fungerar att laga hemma, vilka tekniker man ska använda, hur man planerar, förbereder, kombinerar, smaksätter och lagar smarta rätter med schysta råvaror och en och annan himmelsk soppa på spik.

I Mathias Dahlgren: Hemkunskap tar stjärnkocken ett större grepp om köket och hur vi bäst arbetar i det. I bokens tre huvudkapitel - 20 minuter, 40 minuter och 120 minuter eller mer - står 20 minuter för det snabba men välkomponerade, 40 minuter för middagar med enkel dessert att göra de dagar det finns lite mer tid och 120 minuter eller mer för basrecepten och långkoken som ger grunden till en stressfri vardag vid spisen.

Mathias Dahlgren bjuder också på listor med oväntade och fantastiska smakkombinationer och smarta proffsknep som ger genvägar i köket.

Boken innehåller också en framtidsspaning av matskribenten Mats-Eric Nilsson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Mathias Dahlgren: hemkunskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En blandning av plast och Östermalm !
  Susanne Rydvald, 28 februari 2019

  Konstigt bok med en lång lista av delikatess butiker på Lidingö eller Östermalm, ketchup blandad med musselrecept,- en larvig bok som landar på min bokhylla utan livsmedel fläckar mellan sidorna,

 2. skriven för nybörjare i köket
  Raoul Hansson, 13 januari 2017

  Bra bok att ge till sina barn eller barnbarn tillsammans med t ex Vår kokbok. För den som lagar mat mest varje dag har den inte mycket att ge. Efter att lyssnat på radioprogrammet Meny som lovordade den köpte jag den för egen räkning men efter att ha studerat innehållet gav jag bort den i julklapp till ett av mina barn.

 3. För köttätare
  marie janson, 30 december 2016

  En hel del trevlig text men njöts inte av undertecknad. Få lockande snabbkombinationer. För Mycket kött.
  Idén med storkok och sedan spara och kombinera hela veckanmär bra.

 4. Roligt om mat
  Yvonne Malaise, 21 december 2016

  Många små roliga tips om hur du kan smakförändra vanliga maträtter. Handfasta råd och kloka idéer. Bra smakstart på det nya året.

 5. Trevlig present

  Gav bort den i present och den har använts en gång redan med mycket positivt resultat. Intrycket från den som fick presenten var att det var många trevliga recept i boken.

 6. Bok för Stockholmare
  Dagmar, 24 november 2016

  Läste den boken med glädje tills det visade sig vara en bok för Stockholmare. I boken hänvisades till stockholms butiker där vissa råvaror finns. Hur gör vi alla övriga i Sveriges långa land? Detta drar ner betyget på boken.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Mathias Dahlgren

 • Kokbok för grå dagar

  Mathias Dahlgren

  I Mathias Dahlgrens nya kokbok finns recepten och de oöverträffade tipsen för att äta gott varje dag, oavsett om det är en onsdag i november eller oxveckor i februari. Under de dryga 180 dagar som infaller mellan 1 oktober och 31 mars är det 25 må...

 • Rutabaga : med fokus på grönsaker

  Mathias Dahlgren

  Rutabaga - med fokus på grönsaker är en bok om grön mat signerad en av Sveriges mest prisbelönta kockar, Mathias Dahlgren. Helt enkelt ett vegetariskt kök i världsklass där visionären Dahlgren går till botten med det gröna konceptet och lagar det ...