Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2023-01-12
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Förskolans lärmiljöer : Att främja kreativitet, lek och lärande
Dimensioner
7 x 185 x 140 mm
Vikt
270 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789177413424

Förskolans lärmiljöer : att främja kreativitet, lek och lärande

Häftad,  Svenska, 2023-01-12
439
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Organisera lärmiljöer i förskolan för lek och kreativitet. Varför är det viktigt att arbeta med lärmiljön och hur kan du göra?

Förskolans läroplan säger att du som pedagog ska forma miljöer som är utmanande, stimulerande och lockar till lek och aktivitet – men inte hur. I den här boken går Erika Wallin igenom alla delar du kan tänkas stöta på i arbetet för en kreativ, hållbar och lekfull miljö där alla barn får chansen att blomstra.

Spelar det någon roll var i rummet jag som pedagog befinner mig? Hur viktigt är det egentligen att städa bort allt efter en lek? Och var sak har väl sin plats – eller?

Hur en miljö som lockar till lek och lärande ser ut måste varje förskola själv avgöra. Som pedagog måste du planera det utifrån ditt eget sammanhang och de barn som befinner sig hos dig här och nu. Görs det på ett genomtänkt sätt kan miljöerna hjälpa dig att ligga steget före och stötta dig i ditt arbete.

Boken innehåller inga pekpinnar eller manualer. I stället skriver förskollärare Erika Wallin om tanken bakom, ”den snåriga vägen innan det blir så där bra som bilderna vi inspireras av visar. Fallgroparna vi kan hamna i, motgångarna vi kan möta och valen vi måste göra.”

Författaren Erika Wallin är legitimerad förskollärare med över 20 års erfarenhet, specialiserad på praktisk kunskap med inriktning på utvecklingsarbete i förskolan. Hon arbetar idag som fortbildare och utvecklingsledare för förskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolans lärmiljöer : att främja kreativitet, lek och lärande
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erika Wallin