Hjälpredan för typ 1-diabetes : en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes ; fylld med matglädje, råd och tips - allt för en enklare vardag (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2017-12-29
Upplaga
1
Förlag
Tukan Förlag
Medarbetare
Ekblom, Ulrika (foto)
Illustratör/Fotograf
Stina Wirsén
Dimensioner
250 x 175 x 22 mm
Vikt
760 g
SAB
Veod
ISBN
9789177830979
Hjälpredan för typ 1-diabetes : en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes ; fylld med matglädje, råd och tips - allt för en enklare vardag (inbunden)

Hjälpredan för typ 1-diabetes : en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes ; fylld med matglädje, råd och tips - allt för en enklare vardag

(28 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-12-29
239

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  95
Visa alla 1 format & utgåvor
Hjälpredan en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes. Fylld med matglädje, råd och tips. Allt för en enklare vardag.

Den här boken är skriven ur ett föräldraperspektiv. Här får man lära sig vad diabetes typ 1 är och hur den behandlas.

Du får ca 90 recept på mycket god, lättlagad och bra mat. Alla recept är kolhydratberäknade. Du lär dig också att själv räkna kolhydrater.

Hjälpredan är fylld med råd och tips om vad du bör veta när det gäller idrott, aktiviteter, kalas och fest. Du får även tips för skolan, inför resor och vad du bör tänka på när ett barn med typ 1 ska sova över hos kompisar. Du får veta vad du ska göra vid akuta situationer och mycket, mycket mer. Allt med ett syfte att göra vardagen enklare. Du möter underbara barn och unga och fantastiska föräldrar som berättar vad de lärt sig och hur de hjälper barnen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hjälpredan för typ 1-diabetes : en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes ; fylld med matglädje, råd och tips - allt för en enklare vardag
 2. +
 3. Bra mat vid typ 1-diabetes

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bra mat vid typ 1-diabetes av Hannah Helgegren, Kristina Rydell, Carina Trägårdh Tornhill (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Hjälpredan för typ 1-diabetes : en hjälp för föräldrar, anhöriga och vänner till barn med typ 1-diabetes ; fylld med matglädje, råd och tips - allt för en enklare vardag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En riktig hjälpreda!
  Anders Åberg, 15 mars 2023

  Lättläst och mycket informativ för nybliven typ 1 diabetiker. En bok som ger en trygghet då det finns gott om tips och de framställs på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

 2. Superbra
  Ingela Skoog Gerdsdotter, 24 februari 2022

  En helt fantastisk bok som visar och förklarar hur blodsocker och insulin fungerar på ett superenkelt sätt och hur man ska räkna ut hur mycket insulin man ska ta.
  Bra med recept oxå så man får lite tips.
  Har redan rekommenderat den till grabbens lärare.

 3. En mycket bra bok
  Carina Hjälmner, 28 januari 2022

  En lättläst bok med mycket bra information och egna berättelser ur barn och ungas perspektiv som fått och lever med diabetes typ 1.

 4. En bok som jag läser om och om igen
  &, 29 november 2019

  Fantastiskt bra bok. Alla som har någon med diabetes typ 1 i sin familj, närhet eller känner någon som känner någon med diabetes typ 1 borde läsa denna. Flera gånger om. Tack för att det finns en bok som hjälper oss i detta kaos.

 5. Verkligen en hjälpreda!
  Gunilla, 5 september 2018

  Boken hjälpredan har verkligen hjälpt mig i sommar. Jag är bonusmormor till en 8-årig pojke med typ-1-diabetes och när han i somras var hos oss några dagar med sin bror, men utan sina föräldrar, blev boken ovärderlig för mig. Min man och pojkens morfar har alltid "tagit hand om diabetesfrågorna". Men nu i somras var jag ensam med barnen en del och då bestämde jag mig för att lära mig vad sjukdomen egentligen går ut på och hur man hanterar den i vardagen. Och då blev boken min ledsagare med al... Läs hela recensionen

 6. Lättläst och informativ bok
  Susanne L, 19 april 2018

  Jag tycker att den var en lättläst bok som gav mycket bra information utan att krångla till det för mycket.

 7. Som typ 2 diabetiker...
  MA, 17 januari 2018

  ... Tycker jag att det finns mycket nyttigt att läsa. Tips på hur man håller ned blodsockret och bra mattips

 8. Diabetiker
  Gustaf Berlin, 16 januari 2018

  Jag är diabetiker och den här boken är fantastisk för mig eftersom den har gjort det SÅ mycket lättare att förutspå hur blodsockret kommer utvecklas efter maten....

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna