Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2020-03-02
Förlag
Bonnier Fakta
Dimensioner
210 x 135 x 14 mm
Vikt
188 g
SAB
Vebl,Dokb,Doe
ISBN
9789178870882

Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Storpocket,  Svenska, 2020-03-02
141
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid!

Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar - med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den mänskliga hjärnan är skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer hänsyn. Så följ med på en spännande resa och få en helt ny bild av det som händer och sker i ditt huvud!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 390 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skärmhjärnan : hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Superintressant om hjärnan i en digital värld
  Morpheus, 13 september 2021

  Vår moderna, digitala värld skiljer sig enormt från den savannen där vi människor utvecklades, men hur påverkar det oss och våra hjärnor? Mycket pekar på att den nya, digitala livsstilen påverkar oss negativt och i Skärmhjärnan går Anders Hansen igenom varför, vad forskningen säger, och hur vi kan lösa det.

  Det här hade lätt kunnat bli en alarmistisk skräckbok eller en grinig gubbe gnäller på ungdomen story, men tack och lov är det inte så. Hansen är en skicklig informatör och går i... Läs hela recensionen

 2. Så viktig bok, läs den!

  Oj, oj, oj, snacka om tankeställare. Jag vet ju att många har svårt att vara utan sin mobil, men att hjärnan får dopaminkickar när vi klickar och surfar visste jag inte. Jag hade heller ingen aning om att mobilen försämrar både inlärning och minnet.

  Vår hjärna är i osynk med vår tid! Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna och vårt mående. Vi får allt svårare att fokusera, vi sover dåligt, vi umgås allt min... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anders Hansen