LedarStegen : 5 steg till modigare ledarskap med struktur och tuff omsorg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2014-09-10
Förlag
Braveship
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
624 g
SAB
Qbab
ISBN
9789187817434
LedarStegen : 5 steg till modigare ledarskap med struktur och tuff omsorg (häftad)

LedarStegen : 5 steg till modigare ledarskap med struktur och tuff omsorg

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-09-10
272
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
LedarStegen är en annorlunda ledarskapsbok - det närmaste man kan komma en heltäckande, men ändå konkret och lättförståelig, handbok för ledarutveckling.

Utifrån en sällsynt kombination av egen praktisk ledarerfarenhet och vetenskaplig förankring har Bengt Savén lyckats skapa en modell som på ett unikt sätt spänner ända från förhållningssätt till handfasta verktyg. Författaren tar dig med på en resa som kan ta dig från att vara en traditionell chef till att bli en ledare - någon som andra vill följa.

Genom att introducera viktiga begrepp såsom Tuff Omsorg, ledarbidrag och FFA (förutsättningar, förmåga, attityd) bygger Savén upp ett universellt ramverk (SamarbetsTrädet) som blir basen för vad en bra ledare måste prioritera. Med ramverket som utgångspunkt presenterar han sedan fem tydliga steg (LedarStegen) med tillhörande verktyg.

LedarStegen är skriven både för enskild läsning och för diskussioner med kollegor. Du som är högre chef kan därmed använda LedarStegen som utgångspunkt för att utveckla er gemensamma ledarskapsstandard, så att hela ledningsgruppen kan få ett gemensamt språk och utvecklas tillsammans - både snabbare och bättre. 

Bengt Savén, författare till LedarStegen,  har en unik kombination av praktiska ledarerfarenheter och en gedigen teoretisk bas från sin tid som lektor och professor i förändringsledning.

Bengts chefserfarenheter spänner från första linjens chef till företagsledning och styrelsearbete. Han har varit chef för både små och stora organisationer, från 3 till över 1000 anställda, och han har lett såväl små som stora projekt. Bengt har exempelvis varit produktionsteknisk chef på ABB samt produktionschef, operativ direktör och vice VD inom Saabs verksamheter i Sverige och utomlands.

Bengts ledarerfarenhet kommer både från privata och offentliga organisationer. Han har bland annat tjänstgjort som lärare och ambassadtjänsteman samt varit ordförande för PLAN. Bengt har under mer än två decennier arbetat med verksamhetsutveckling baserat på leana och agila metoder, till exempel i nätverk med representanter från sjukvården, industrin och kommunal verksamhet. Under sitt yrkesliv har han varit bosatt och arbetat i Sverige, Australien, USA och Sydafrika.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. LedarStegen : 5 steg till modigare ledarskap med struktur och tuff omsorg
  2. +
  3. Självinsikt : nyckeln till att utveckla dig själv och andra

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självinsikt : nyckeln till att utveckla dig sjä... av Ann Timm, Tina Tornell (häftad).

Köp båda 2 för 511 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av LedarStegen : 5 steg till modigare ledarskap med struktur och tuff omsorg. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Mycket användbar bok, tydlig och enkel att följa
    Saniyasa Inyoman, 27 december 2015

    Mycket användbar bok av en författare med gedigen ledarerfarenhet. Bokens upplägg är mycket tydligt och det gör att den är lätt att följa och tillämpa i praktiken. Nyttiga verktyg index ger boken en extra guld stjärna. En av min favorit ledarbok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bengt Savén

Bloggat om LedarStegen : 5 steg till modigare ledars...